Jyri Arponen aloittaa lokakuun alussa Varsinais-Suomen maakuntajohtajana.

Sitran teollisuus ja innovaatiot vastuualueen johtajana viime vuonna työskennellyt Jyri Arponen on Varsinais-Suomen uusi maakuntajohtaja. Jo maakuntahallitus oli esittänyt Arposta Kari Häkämiehen seuraajaksi ja myös maakuntavaltuustosta turkulainen filosofian maisteri keräsi eniten ääniä.

Maakuntajohtajuus ratkesi heti ensimmäisellä kierroksella, sillä Arponen sai yli puolet äänistä eli 58 ääntä. Muista hakijoista Petra Määttänen sai 33 ääntä ja Mika Hannula 6 ääntä. Kaikkiaan virkaan oli yhdeksän hakijaa.

Varsinais-Suomen liiton tiedotteen mukaan Jyri Arposella on 30 vuoden kokemus johtamis- ja esihenkilötehtävistä työelämässä. Hän on toiminut johtajana julkisella ja yksityisellä sektorilla alueellisissa, valtakunnallisissa ja kansainvälisissä tehtävissä. Tällä hetkellä Arponen työskentelee Sitrassa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)-Maakuntajohtajan tehtävässä minua kiinnostaa erityisesti Varsinais-Suomen menestyspotentiaali sekä maakuntaliiton rooli ja tehtävä vastata maakunnan yleisestä kehittämisestä ja erityisesti elinkeinoelämän toimintaedellytysten kehittämisestä yhteistyössä valtion ja muiden sidosryhmien kanssa. Tämä aika tarvitsee juuri nyt tämän mission mukaista vaikuttavaa, yhteiskehittämistä ja yhteistyötä aktivoivaa maakuntaliittoa.

-Olen todella motivoitunut johtamaan tällaista organisaatiota ja tekemään töitä liiton 80 huippuammattilaisen kanssa. Maakuntaohjelma on maakuntamme tulevaisuuskäsikirja, jonka painopisteiden toteuttaminen uudistaa ja vahvistaa kipailukykyämme ja hyvinvointiamme.

-Maakuntakaava yhteensovittaa niin valtakunnalliset, maakunnalliset kuin paikalliset tavoitteet toisiinsa. Maakuntakaavan ohjausvaikutus tuo luotettavuutta ja pysyvyyttä kriittisille investoinneille. Näiden molempien merkitys tulee tehdä selväksi kaikille maakuntalaisille, vastavalittu maakuntajohtaja kommentoi maakuntaliiton tiedotteessa.

Mahdollisuuksien maakunta

Sitrassa teollisuuden ja innovaatioiden parissa työskennelleen Jyri Arposen visiot tulevaisuutta varten ovat kirkkaat.

-Tavoitteenani on menestyvä kestävän kasvun ja hyvinvoinnin yhteistyötä tekevä innovaatiomaakunta, jossa on vetovoimaa ja jossa investoidaan osaamiseen ja infraan sekä panostetaan toimintaan.  Näin saadaan työpaikkoja ja pitovoimaa, jolla osaaminen ja pääoma pysyvät Varsinais-Suomessa. Haluan käydä avointa dialogia sidosryhmien kanssa ja vahvistaa maakunnan liiton asemaa dynaamisena ja haluttuna kehityskumppanina, linjaa Jyri Arponen tulevaa.

Vuodesta 2015 lähtien Varsinais-Suomen maakuntajohtajana toiminut Kari Häkämies jää eläkkeelle 1. lokakuuta alkaen.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*