Kesäkuun alkupuolella selvinnee, kuka isännöi jatkossa myös Kainuun keskussairaalaa.

Puolitoista viikkoa sitten Mikkelin kaupunginjohtajan virasta irtisanoutumaan joutunut Timo Halonen on yksi yhdeksästä Kainuun hyvinvointialuejohtajan virkaa hakeneesta. Kainuu on Haloselle tuttua seutua, sillä hän toimi vuosina 1988-1995 Kajaanin kaupungin hallintopäällikkönä.

Hakijoiden joukossa on myös kaksi vt. hyvinvointialuejohtajaa, sillä hakupaperinsa jättivät Kanta-Hämeen Jukka Lindberg ja Kainuun Eija Tolonen. Myös Kainuun soten kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto haluaa jatkaa tutuissa ympyröissä. Kuntajohtajista virkaa hakee Vieremän kunnanjohtaja Mika Suomalainen.

Määräaikaan mennessä virkaa hakivat terveystieteiden maisteri Maire Ahopelto (Kajaani), hallintotieteiden tohtori Timo Halonen (Mikkeli), yhteiskuntatieteiden lisensiaatti Matti Heikkinen (Kajaani), yhteiskuntatieteiden maisteri Minna Heikkinen (Kuopio), kasvatustieteiden maisteri Markku Hämäläinen (Kuopio), valtiotieteiden maisteri Jukka Lindberg (Hämeenlinna), terveystieteiden maisteri Esa-Petri Nurmela (Kajaani), yleisesikuntaupseeri Mika Suomalainen (Vieremä) ja yhteiskuntatieteiden lisensiaatti Eija Tolonen (Kajaani).

-Hakutilanne annetaan aluehallitukselle ja aluevaltuuston ryhmäpuheenjohtajille tiedoksi ensi maanantaina. Tavoitteena on edetä suunnitellusti siten, että haastatteluihin etenevät hakijat valitaan 2. toukokuuta aluehallituksen kokouksessa. Haastattelut ja soveltuvuusarvioinnit toteutetaan toukokuun aikana siten, että aluevaltuuston on mahdollista valita hyvinvointialuejohtaja 6. kesäkuuta, kertoo aluevaltuuston puheenjohtaja Anne Lukkari hyvinvointialueen tiedotteessa.

Mainos