Kannonkoskella saadaan ryhtyä valmistelemaan uuden kunnanjohtajan valintaa. Kesäkuussa 2021 valtuuston yksimielisesti kunnanjohtajaksi valitsema Sakari Varala nimittäin ilmoitti maanantaina kunnanhallitukselle irtisanoutuvansa virastaan ja jättävänsä työt vuodenvaihteessa.

YLE Keski-Suomen tavoittaman kunnanhallituksen puheenjohtajan Kirsi Saaren mukaan pidetyn kunnanjohtajan ero oli yllätys. Myös Kuntalehden tavoittama kunnanjohtaja vakuuttaa, ettei kunnantalolta olla lähdössä ovet paukkuen.

-Mitään dramatiikkaa ei eroon liity kunnan päättäjien kanssa. Olen pitänyt työstäni täällä. Ratkaisu oli täysin minun henkilökohtainen, Kuntalehden tavoittama Varala kertoi.

-Valtuuston valitsemana irtisanomisaikani on kaksi kuukautta, joten tässä ehtii hyvin valmistella talousarviot ja muut loppuvuoden asiat. Jää sitten hyvä tilanne seuraajalle, Sakari Varala jatkaa.

Ennen Kannonkoskelle muuttoaan Sakari Varala työskenteli muun muassa Ikaalisten kaupungin elinkeinoyhtiön Ikaalisten kylpyläkaupunki Oy:n toimitusjohtajana sekä elinkeinoasiamiehenä ja elinkeinojohtajana Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymässä. Hänellä on myös pitkä kokemus yritysmaailmasta.

-En tiedä yhtään mitä seuraavaksi teen, Varala naurahtaa.

Toimittajan kysymykseen siitä, voisiko useat avoinna olevat tai avoimiksi lähiaikoina tulevat kunnan- tai kaupunginjohtajan virat kiinnostaa kuullaan diplomaattinen vastaus.

-En koskaan sano, etten koskaan, mutta minulla on pitkä kokemus myös yrittäjäpuolelta. Ei minulla kyllä mitään tätäkään työtä vastaan ole ollut.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä