Juho Jukkola valittiin yksimielisesti Kärsämäen kunnanjohtajaksi.

Kärsämäen kunnanvaltuusto on valinnut kunnan uudeksi kunnanjohtajaksi Juho Jukkolan. Valinta oli yksimielinen, eikä varalle valittu ketään. Koulutukseltaan uusi kunnanjohtaja on oikeustieteen maisteri ja hän työskentelee tällä hetkellä Kiuruveden kaupungin hallinto- ja talousjohtajan virassa.

Työuransa vajaat 15 ensimmäistä vuotta tuleva kunnanjohtaja työskenteli valmistumisen ja auskultoinnin jälkeen tilintarkastusyhteisö Ernst & Youngilla sekä pankkimaailmassa, Nordean ja OP-ryhmän palveluksessa. Ensimmäisen kerran Juho Jukkolan nimi ilmestyi Kuntalehden arkistojen mukaan kunnanjohtajan virkaa hakeneiden listalle vuonna 2018.

-Näin jälkikäteen ajatellen minulla olisi ollut hyvät edellytykset toimia kuntajohtajana jo vuonna 2018, mutta kyllä nämä kuusi vuotta ovat tuoneet minulle runsaasti lisää arvokasta kokemusta ja näkemystä, Juho Jukkola myöntää.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Hyvin hoidettu kunta

Noista kuudesta vuodesta Juho Jukkola on toiminut Kiuruveden kaupungin hallinto- ja talousjohtajana marraskuusta 2021 lähtien. Sitä ennen hän toimi noin useamman vuoden ajan Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän lakimiehenä ja hankintapäällikkönä.

-Kärsämäki on hyvällä sijainnilla oleva kunta, jonka taloutta on hoidettu hyvin ja kunnalla on ajantasainen ja hyvä kuntastrategia. Kuntapäättäjien kesken on hyvä yhteishenki tehdä asioita kunnan eteen. Nämä seikat saivat minut kiinnostumaan Kärsämäestä. Aiempien työtehtävieni aikana olen kulkenut paljon kunnan läpi, joten sijaintikin oli hyvin tiedossa, Jukkola kertoo.

Kunnanvaltuusto oli yksimielisesti tulevan kunnanjohtajan valinnan takana. Vahvasta asemasta valintaprosessissa jotain kertoo sekin, ettei soveltuvuusarviointeihin lähetetty ketään muuta hakijaa.

-Kiitän nöyrästi valinnasta ja tästä luottamuksesta, jota minua kohtaan on osoitettu. Edeltäjäni aikana kunnassa on tehty paljon oikeita asioita. Näistä lähtökohdista meidän on hyvä jatkaa työtä Kärsämäen hyväksi.

Yksimielisyydestä selkänoja

Noin 2500 asukkaan Kärsämäellä ollaan tyytyväisiä valintaprosessiin. Yksituumaisen valintapäätöksen uskotaan antavan hyvän tuen kunnan eteen tehtävälle työlle.

-Uskon että saamme Juho Jukkolasta osaavan ja asiantuntevan johtajan, jonka monipuolisesta kokemuksesta on hyötyä positiivisten tarinoiden Kärsämäen luotsaamisessa tulevaisuuteen. Yksimielinen valintapäätös antaa hyvän selkänojan kunnanjohtajan tehtävässä toimimiseen yhteistyössä päättäjien kanssa, kommentoi valintaa valtuuston puheenjohtaja Esko Ristinen (kesk) kunnan lähettämässä tiedotteessa.

Kaikkiaan Kärsämäen kunnanjohtajan virkaa tavoitteli kahdella hakukierroksella 21 hakijaa. Juho Jukkola oli kunnanhallituksen yksimielisesti esittämä ehdokas kunnanjohtajaksi. Kunnanjohtajan virka tuli avoimeksi, kun edellinen kunnanjohtaja Esa Jussila valittiin Haapaveden kaupunginjohtajaksi.

Edit 8.5. klo 17.00: Lisätty Juho Jukkolan kommentit ja tietoja hänen aiemmasta työurastaan

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*