Keminmaalle etsitään uutta kunnanjohtajaa. (Kuva: Keminmaan kunta)

Äänin 6-3 päätti Keminmaan kunnanhallitus, ettei hakuaikaa kunnanjohtajaan virkaan jatketa. Määräaikaan mennessä kunta sai kuusi hakemusta, joista haastatteluun kutsuttiin kolme henkilöä. Haastattelu suoritetaan kunnanvaltuuston kokouksen yhteydessä ensi viikolla.

Haastatteluun kutsun saivat Yrjö Herva, Hannele Matinlassi ja Samuli Mikkola. Matinlassi on Keminmaan sivistysjohtaja ja hän on hoitanut Keminmaan vt. kunnanjohtajia tehtäviä.

Keminmaan kunnallispolitiikassa on viime vuosien aikana riittänyt kuohuntaa. Tälläkin kerralla Keminmaalaisten parhaaksi-yhteislistan Auli Tasala ja Petri Juntikka ilmoittivat jättävänsä päätökseen eriävän mielipiteen.

Kunnanjohtajan virka tuli avoimeksi, kun Mauri Posio irtisanoutui keväällä. Eläkkeelle siirtymistä vauhditti ristiriidat kuntapäättäjien kanssa. Posio toimi määräaikaisena kunnanjohtajana vuodesta 2013 lähtien ja hänet valittiin uudelle kuuden vuoden määräaikaiselle kaudelle syyskuussa 2018. Molemmat valinnat tehtiin vain yhden äänen erolla.

EDIT 13.6. klo 13.25: Korjattu Oula Mikkola Samuli Mikkolaksi.

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä