Raija Kontio on Keusoten uusi hyvinvointialuejohtaja.

Pitkän kaavan mukaan valittiin Keski-Uudenmaan hyvinvointialueelle (Keusote) uutta hyvinvointialuejohtajaa. Toiselle kierroksella selvisivät ensimmäisellä kierroksella eniten ääniä saaneet Raija Kontio (31) ja Petteri Lankinen (24). Ratkaisevassa toisessa äänestyksessä Kontio löi Lankisen äänin 46-23.

Raija Kontio on työskennellyt HUS:n tulosaluejohtajana vuoden 2023 alusta lähtien. Sairaanhoitajana työuransa aloittanut uusi hyvinvointialuejohtaja on terveystieteiden tohtori ja dosentti. Keusoten alue on hänellä hyvin tuttu aiemmalta työuraltaan, sillä hän on toiminut pitkän uransa aikana muun muassa Lohjan ja Hyvinkään sairaanhoitoalueiden johtajana.

-Hain Keusoten hyvinvointialuejohtajan virkaa, koska Keusote on innovatiivinen, edelläkävijä hyvinvointialue. Minulla on hyvät kokemukset, kun olen HUS työssäni toiminut monissa integraatio- ja kehittämishankkeissa Keusoten kanssa, Kontio kommentoi Kuntalehdelle.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Vahvat ehdokkaat

Asetelmat Keusoten hyvinvointialuejohtajavalinnassa olivat jo ennakkoon hyvin tasaiset. Vaikka ennen ensimmäisen kierroksen äänestystä käytettiin vain kuusi puheenvuoroa, niin kaikki kolme kärkiehdokasta saivat julkista tukea nimeltä mainiten valtuutetuilta.

Kolmesta kärkiehdokkaasta Keusoten vt. hyvinvointialuejohtaja Kristiina Kariniemi-Örmälä jäi ulos ratkaisevalta kierrokselta, sillä kannatusta oli lopulta vain 12 äänen verran. Ensimmäisellä kierroksella yhden hajaäänen kuittasivat virkaa hakeneista myös Kari Hakari ja Santtu Niemi.

Hyvinvointialueen johtajan virka tuli avoimeksi, kun Mikko Komulainen joutui jättämään tehtävänsä luottamuspulan vuoksi.

Työrauha toiveissa

Raija Kontio tietää, että edessä on työtä. Ja jotta työt saadaan tehtyä, niin toivelistalla on työrauhaa.

-Hyvinvointialueiden, myös Keusoten, taloudellinen tilanne on erittäin haastava. Ensin täytyy tehdä kaikki mahdollinen, mitä on tehtävissä hyvinvointialueen sisällä ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Sitten vasta voi vastata, selviääkö tilanteesta ilman valtion lisärahoitusta, Kontio kommentoi Kuntalehdelle lähettämässään sähköpostivastauksessa.

-On liian aikaista vastata, onko Keusote itsenäinen 2030. Nyt tarvitaan työrauha hyvinvointialueille tehdä parhaansa, Raija Kontio vastaa.

EDIT 27.5. klo 8.00: Lisätty Raija Kontion lähettämät vastaukset juttuun.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*