Turo Kilpeläinen aloittaa Lahden Ammattikorkeakoulun johdossa ensi maaliskuussa. (Kuva: LAMK)

Kajaanin Ammattikorkeakoulun rehtorina ja toimitusjohtajana vuodesta 2010 toiminut kauppatieteen tohtori Turo Kilpeläinen on kutsuttu Lahden Ammattikorkeakoulun (LAMK Oy) uudeksi toimitusjohtajaksi ja rehtoriksi. Kilpeläinen aloittaa tehtävässä maaliskuun alussa 2018.

Vuodelle 2018 on Lahdessa tulossa muitakin muutoksia johtajan vaihdon ohella. LAMK Oy siirtyy osaksi LUT-konsernia ensi vuoden alusta. LAMK jatkaa konsernissa itsenäisenä ammattikorkeakouluna ja osakeyhtiönä. Uuden korkeakoulukonsernin muodostavat Lappeenrannan teknillisen yliopisto, Saimaan ammattikorkeakoulu ja Lahden ammattikorkeakoulu.

-LAMKin ja LUT-konsernin tulevaisuus pitää sisällään valtavasti aivan uusia mahdollisuuksia. Siinä yhteistyössä teknillisen yliopiston ja kahden ammattikorkeakoulun profiilit ja toiminnat tukevat toisiaan ja ovat aidosti tasavertaisia. Yhteistyön kehittäminen tulee olemaan erittäin mielenkiintoista, Kilpeläinen pohtii.

Kajaanin suunnalla puolestaan harmitellaan Kilpeläisen lähtöä kaksi kertaa suuremman yksikön johtajaksi, mutta ei jääty tuleen makaamaan. Kajaanin kaupungin omistaman Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy:n hallitus käynnisti viipymättä toimet rehtori/toimitusjohtajan tehtävän täyttämiseksi.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Turo Kilpeläinen vakuuttaa, että Kajaanin kannattaa hakupaperit lähettää.

-Kajaanin Ammattikorkeakoulu jää hyvään kuntoon. Olemme tuloksellisesti olleet Suomen huippua ja suunnitelmat jatkon suhteen ovat selvillä, Kilpeläinen toteaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*