Loviisan uuden kaupunginjohtajan valintaprosessi etenee. Rekrytointiprosessista vastaava valintaryhmä haastatteli 15 virkaa hakeneesta kuusi henkilöä ja suoritettujen haastattelujen perusteella päätettiin lähettää hakijoista neljä edelleen henkilöarviointiin.

Jatkoon pääsivät oikeustieteen maisteri Elina Amnell-Holzhäuser, filosofian maisteri Tomas Björkroth, valtiotieteiden maisteri Christian Sjöstrand ja valtiotieteiden maisteri Inka Tikkanen. Henkilöarvointiin kutsutuista Amnell-Holzhäuser on Loviisan hallintojohtaja ja vt. kaupunginjohtaja ja Böhme Loviisan talousjohtaja. Sjöstrand on takavuosina työskennellyt muun muassa Lapinjärven kunnanjohtajana ja Tikkanen on Uudenmaan liiton hallintojohtaja.

Loviisassa on tavoitteena, että kaupunginvaltuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan ylimääräisessä kokouksessaan 3.6.2024. Kaupunginjohtaja valitaan seitsemän vuoden määräajaksi. Uuden kaupunginjohtajan toivotaan aloittavan virassa kesän jälkeen.

Kaupunginjohtajan virka tuli avoimeksi, kun kaupunkia vuodesta 2017 johtanut Jan D Oker-Blom irtisanoutui tammikuussa 2024. Hän siirtyi Fiskars-konsernin palvelukseen.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*