Kaupungintalolle tarvitaan uusi emäntä tai isäntä. Lähiviikkoina homma selvinnee.

Mikkelin kaupunginjohtajahaussa testataan vielä yksi hakija. Maanantain kokouksessa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pirjo Siiskonen esitti, että kaupunginhallitus kutsuu haastatteluun suostumuksensa antaneen Viitasaaren kaupunginjohtaja Janne Kinnusen. Kinnunen täyttää viran kelpoisuusvaatimuksen ja viran hakuilmoituksessa mainitut muut edellytykset.

Mikkelissä on uutta kaupunginjohtajaa Timo Halosen tilalle etsitty pitkään ja hartaasti. Kesälomien jälkeen laitettiin asialle vielä rekrytointifirma ja ilmeisesti Kinnunen onkin tämän toimeksiannon satoa.

Alun perin virkaan haki 13 henkilöä, jonka lisäksi kuusi henkilöä on antanut suostumuksensa. Virkaa hakeneista Mikkelissä on haastateltu Tornion entinen kaupunginjohtaja ja FCG:n johtava asiantuntija Timo Nousiainen. Suostumuksensa antaneista on haastateltu ja testattu Lappajärven kunnanjohtaja Sami Alasara, Etelä-Savon koulutus Oy:n toimitusjohtaja Arja Flinkman ja Hausjärven kunnanjohtaja Pekka Määttänen. Myös Juvan kunnanjohtaja Mervi Simoska on antanut suostumuksensa virkaan.

Kaupunginjohtajan valintaa käsitellään seuraavan kerran ensi maanantaina pidettävässä kaupunginhallituksen kokouksessa. Alkuperäisen aikataulun pitäessä Mikkeliin valitaan uusi kaupunginjohtaja 29.8. pidettävässä valtuuston kokouksessa.

Mainos