Mikkelissä päästänee syksyn aikana päättämään uudesta kaupunginjohtajasta. (Kuva: Lauri Rotko)

Elokuu ei ollut vielä se kuukausi, jolloin Mikkelissä valitaan uusi kaupunginjohtaja. Vielä ennen kesälomia kaupungin taholta arvioitiin, että kaupunginjohtaja saadaan valittua 29.8. pidettävässä valtuuston kokouksessa.

Kaupunginhallituksen tuoreen kokoustiedotteen mukaan se nimeään 5.9. pidettävässä kokouksessa ne virkaan hakeneet ja suostumuksensa antaneet, jotka kutsutaan 14. syyskuuta pidettävään valtuustoon haastatteluun.

Mikkelin kaupunginjohtajan virkaan haki 13 henkilöä, jonka lisäksi kuusi henkilöä on antanut suostumuksensa. Virkaa hakeneista Mikkelissä on haastateltu Tornion entinen kaupunginjohtaja ja FCG:n johtava asiantuntija Timo Nousiainen. Suostumuksensa antaneista on haastateltu ja testattu Lappajärven kunnanjohtaja Sami Alasara, Etelä-Savon koulutus Oy:n toimitusjohtaja Arja Flinkman ja Hausjärven kunnanjohtaja Pekka Määttänen.

Tuoreimpana suostumuksensa antaneiden joukkoon liittyi viime viikolla Viitasaaren kaupunginjohtaja Janne Viitanen. Myös Juvan kunnanjohtaja Mervi Simoska on antanut suostumuksensa virkaan.

MainosHalosella verkot vesillä

Uuden kaupunginjohtajan haku tuli ajankohtaiseksi viime keväänä, kun kaupunginjohtaja Timo Halonen ja kaupungin luottamusmiesjohto ajautuivat eri linjoille kaupungin johtamisessa. Osapuolet solmivat huhtikuussa sovintosopimuksen, jonka mukaan Halonen hoitaa kaupunginjohtajan tehtäviä siihen saakka, kunnes uusi kaupunginjohtaja on valittu ja ottanut tehtävän vastaan.

Tämän jälkeen vuodesta 2015 alkaen Mikkelin kaupunginjohtajana toiminut Halonen siirtyy hoitamaan kaupungin selvitystehtävää. Täysin varmaa Timo Halosen jatkaminen Mikkelin kaupungin leivissä ei kuitenkaan ole, sillä hänet on kutsuttu haastatteluun, kun Kainuun hyvinvointialueen hallinto- ja tukipalveluiden toimialajohtajan virkaa täytetään. Halosen kanssa virantäytön loppusuolla ovat Hilkka Hakala ja Toni Suihko.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*