Kunnallisalan kehittämissäätiön (KAKS) hallitus on valinnut säätiön uudeksi puheenjohtajaksi oikeustieteen maisteri Antti Kurvisen. Kurvinen on keskustan kansanedustaja.

– Odotan hallitustyöltä ”päivän poliittisista ja hallinnollisista” kiireistä vapaata pohdintaa kuntien, hyvinvointiyhteiskunnan ja suomalaisen demokratian tulevaisuudesta ja niiden kehittämisestä. Kurvinen painottaa, että tutkimustiedolla on entistä suurempaa merkitystä kunta-alalla, koska Suomi on rajussa muutoksessa ja murroksessa muun muassa väestörakenteen, talouden ja työn muutosten, digitalisaation ja kansainvälistymisen ja maahanmuuton vuoksi, Kurvinen sanoo.

Kurvisella on noin 15 vuoden kunnallispoliittinen ura Ylihärmän ja Kauhavan valtuustoissa. Tätä nykyä hän on Kauhavan kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja. Nuoruudessaan hän oli nuorisovaltuustossa, tällä hetkellä myös Etelä-Pohjanmaan maakuntahallituksessa. Kurvinen on Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja.

Säätiön varapuheenjohtajaksi valittiin jatkamaan Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen. Karjalainen on myös Suomen Kuntajohtajat ry:n puheenjohtaja.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*