KOVAn ekonomistiksi on valittu kauppatieteiden maisteri Eetu Kauria. Hän aloittaa tehtävässään 22.4.2024.

Kauria on viimeistelemässä kauppatieteiden väitöskirjaansa Turun yliopistossa, jossa hän on myös tehnyt opetustyötä. Hän väittelee kesällä 2024. Väitöstyössä ovat keskiössä asuntomarkkinoihin liittyvät kysymykset.

– KOVA palkannut nyt ensimmäistä kertaa ekonomistin, joten tämä on monin tavoin merkityksellinen hetki. Olen tyytyväinen, että saamme Eetun myötä tutkimuksen ja analysoinnin rautaisen ammattilaisen osaksi henkilökuntaamme ja kasvavaa järjestöämme. Entistä analysoidumman ja kattavamman tiedon kautta saamme toivottavasti nostettua kohtuuhintaisen asumisen merkitystä yhteiskunnallisessa keskustelussa entistä suurempaan painoarvoon, KOVAn toimitusjohtaja Jouni Parkkonen toteaa järjestön tiedotteessa.

Kohtuuhintaisten vuokra- ja asumisoikeustalojen omistajat – KOVA ry on yleishyödyllisten ja omakustannusperusteella toimivien vuokratalo- ja asumisoikeusyhteisöjen järjestö. KOVAlla on 131 jäsenyhteisöä. Niiden pysyvässä omistuksessa on yhteensä yli 330 000 vuokra- ja asumisoikeusasuntoa, joissa asuu yli 500 000 henkilöä.