Juhani Ruohonen on Turun uusi museopalvelujohtaja
kuva: Turun kaupunki

Turun kaupungin kulttuurilautakunta on päättänyt ottaa FM Juhani Ruohosen Turun museokeskuksen museopalvelujohtajan virkaan. Juhani Ruohonen aloittaa tehtävässä 1.8.2020 lukien tai sopimuksen mukaan. Tällä hetkellä virkaa hoitava museopalvelujohtaja Olli Immonen jatkaa tehtävässään 30.6.2020 asti.

Juhani Ruohonen on koulutukseltaan filosofian maisteri ja hän on valmistunut Turun yliopistosta vuonna 1994 pääaineenaan kansatiede. Hän on vuodesta 1998 lähtien toiminut Satakunnan Museossa tutkijana sekä monipuolisissa projekti- ja hanketehtävissä. Satakunnan Museon museonjohtajana Ruohonen on toiminut huhtikuusta 2004 alkaen.

Ruohonen on tähän astisen museouransa aikana osallistunut aktiivisesti museotoiminnan kehittämiseen valtakunnallisesti Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Museoviraston työryhmissä sekä ollut mukana useissa alueellisen ja paikallisen museotyön kehittämishankkeissa. Museoliiton hallituksen jäsenenä Ruohonen on toiminut vuosina 2008–2014 ja jälleen vuodesta 2017 lähtien.

Turun museokeskuksen tehtävänä on huolehtia Turun ja Varsinais-Suomen kulttuuri- ja taideperinnön, luonnontieteellisen aineiston sekä niihin liittyvän tiedon keräämisestä, säilyttämisestä, välittämisestä ja tutkimuksesta. Turun museokeskus toimii myös Varsinais-Suomen alueellisena vastuumuseona. Museopalvelukeskuksen museokohteisiin kuuluvat Turun linna, WAM Turun kaupungin taidemuseo, Luostarinmäki, Biologinen museo, Apteekkimuseo ja Qwenselin talo, Kuralan Kylämäki sekä Brinkkalan galleria.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*