Leena Hoppania aloitti uudessa tehtävässään 8. tammikuuta. (Kuva: Espoon kaupunki / Pekka Rousi)

Taiteen maisteri Leena Hoppania on nimitetty kulttuuripalvelupäälliköksi Espoon kulttuurin tulosyksikköön. Hänen vastuullaan on kaupungin viiden kulttuuritalon johtaminen ja kehittäminen sekä alueellinen kulttuuriyhteistyö.

Hoppania on toiminut viimeksi Kulttuurikeskus Sofian toimitusjohtajana Helsingissä. Hän on aiemmin työskennellyt muun muassa Joensuun kulttuurijohtajan viransijaisena ja pyörittänyt omaa tuotantoyhtiötään.

Hoppania on osallistunut myös Espoon kaupungin päätöksentekoon muun muassa kulttuurilautakunnan jäsenenä ja kaupunkisuunnittelulautakunnan varajäsenenä vuosina 2013–16.

Kulttuuritalojen – ja palveluiden toimipisteitä ovat Espoon kulttuurikeskus, Kannusali, Lasten kulttuurikeskus Aurora, Sellosali sekä Näyttelykeskus WeeGee.

– Olen innoissani päästessäni tekemään töitä merkityksellisten asioiden pariin ja hyvässä vaiheessa olevaan organisaatioon. Kulttuurilla on iso rooli ihmisten resilienssin vahvistajana ja syvällinen vaikutus yhteiskunnan lukutaidon kehitykseen, identiteetin rakentamiseen ja maailmankuvan laajentamiseen. Toisaalta kulttuuritapahtumassa käyminen voi tuoda konkreettisesti myös hetken piristyksen arjen keskelle, Hoppania sanoo Espoon kaupungin tiedotteessa.

Hoppania aloitti uudessa tehtävässään 8. tammikuuta.