Lääketieteen lisensiaatti, yleislääketieteen erikoislääkäri Ritva Kanervo on valittu Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän johtajaylilääkäriksi.

Ritva Kanervo on valmistunut lääkäriksi 1992 ja opiskellut lääketieteen lisäksi myös sosiaali- ja terveyspalveluiden johtamista ja suorittanut muun muassa eMBA-tutkinnon. Kanervo siirtyy Kainuuseen peruspalvelukuntayhtymä Kallion ylilääkärin tehtävästä. Kanervo ottaa johtajaylilääkärin työt vastaan elokuussa.

Avoimena olleeseen virkaan oli viisi hakijaa. Johtajaylilääkärin keskeinen tehtävä on johtaa aikuisten somaattista erikoissairaanhoitoa keskussairaalassa. Virkaan sisältyy myös entiseen hallintoylilääkärin vakanssiin kuuluneita tehtäviä. Tehtävässä korostuvat uuden sairaalan toiminnan johtaminen ja lääkärirekrytoinnit.

– Erikoissairaanhoidon johtaminen on uusi ja iso tehtävä. Polikliininen työ on varsin tuttua, samoin myös kuntoutuksen ja perusterveydenhuollon kehittäminen. Nämä ovat Kainuussakin tärkeitä alueita, joita yhdessä osastotoiminnan kanssa on johdettava kokonaisuutena, kertoo Kanervo Kainuun soten tiedotteessa.

– Kainuun uusi sairaala on suunniteltu yhteistyötä korostaen, ja se on erityisen arvokasta. Tätä odotan innolla, Kanervo sanoo.