Ville Leinonen aloitti 17. toukokuuta Joensuun kaupungin operatiivisena valmius- ja turvallisuuspäällikkönä. (Kuva: Joensuun kaupunki)

Joensuun kaupungin operatiivisena valmius- ja turvallisuuspäällikkönä on aloittanut toukokuun 17. päivä insinööri (AMK) Ville Leinonen.

Pitkään Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksella työskennellessään Leinonen on vastannut muun muassa kuntien valmiussuunnittelun tukemisesta ja maakunnallisen riskiarvion koordinoinnista sekä toiminut pelastusviranomaisena erilaisten häiriötilanteiden ja onnettomuuksien johtotehtävissä. Leinonen opiskelee työnsä ohella Jyväskylän yliopistossa Turvallisuus ja strateginen analyysi -tutkintoa.

– Turvallisuus on tila, jossa uhkia ei ole, tai uhkien vaikutukset on pystytty ehkäisemään. Siten myös varautuminen häiriötilanteisiin, oikeasuhtainen riskienhallinta ja kaupungin kriittisten toimintojen jatkuvuuden turvaaminen tulee olemaan fokuksessa uudessa tehtävässä. Turvallisuus on myös tunne ja kaupunkilaisten omat havainnot turvallisuuspuutteista ovat arvokasta tietoa turvallisemman Joensuun tekemisessä, arvioi Ville Leinonen Joensuun kaupungin tiedotteessa.