Pelkosenniemellä käydään kunnanjohtaja Päivi Vauhkosen kanssa ensin keskustelut luottamuspulaan johtaneista syistä ja vasta sen jälkeen pohditaan tarvittavia jatkotoimia. (Kuva: Karoliina Paatos)

Perjantaina kokoontunut Pelkosenniemen kunnanvaltuusto ei lähtenyt perustamaan tilapäistä valiokuntaa, joka olisi valmistellut kunnanjohtaja Päivi Vauhkosen irtisanomista luottamuspulan takia. Kunnanhallitus oli asiaa yksimielisesti esittänyt, mutta kunnanvaltuusto totesi, että luottamuspulasta on parempi keskustella johtajasopimuksen mukaisesti ensin kunnanjohtajan kanssa ja vasta sen jälkeen on mahdollisesti muiden toimenpiteiden vuoro.

Valtuuston kokouksen kulusta kertoneen Koti-Lappi-lehden mukaan päätös asian palauttamisesta takaisin valmisteluun tehtiin yksimielisesti. Epäluottamukseen liittyvät keskustelut kunnanjohtaja Päivi Vauhkosen kanssa käy kunnanhallitus, joka huhtikuussa esitti yksimielisesti tilapäisen valiokunnan perustamista.

Päivi Vauhkonen on toiminut Pelkosenniemen kunnanjohtajana vuodesta 2019 lähtien. Vauhkonen on kertonut Ylen haastattelussa, ettei hänelle ole kerrottu työnantajan taholta, mitkä seikat ovat mahdollisen epäluottamuksen synnyttäneet.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*