Perttu Sonninen sai hyvät lähtökohdat kaupunginjohtajaksi, sillä valtuusto oli valinnan suhteen yksimielinen.

Pihtipudas menettää kunnansihteerin, kun Ähtärin kaupunginvaltuusto päätti valita Perttu Sonnisen uudeksi kaupunginjohtajaksi. Valinta tapahtui yksimielisesti, sillä kaikki poliittiset ryhmät ilmoittivat kahdeksan minuuttia kestäneessä keskustelussa tukevansa Sonnisen valintaa.

Perttu Sonninen on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri ja hän on toiminut Pihtiputaan kunnansihteerinä reilun kolmen vuoden ajan.

-Työskentely Pihtiputaalla on antanut paljon eväitä tulevaan tehtävään. Tämä on ollut varsinainen näköalapaikka, sillä pienessä kunnassa kunnansihteerin tehtäväkenttä on laaja, Sonninen kertoo.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Lapin yliopistossa opiskellut Ähtärin tuleva kaupunginjohtaja teki aikanaan gradunsa kuntabrändeistä, joten Ähtäriin oli helppo laittaa hakupaperit sisään.

-Suomessa ei varmaan ole toista saman kokoista kuntaa tai kaupunkia, jolla olisi yhtä vahva brändi kuin Ähtärillä on. Kun kaupungin nimen mainitsee, niin sen tunnistavat kaikki, Perttu Sonninen vakuuttaa.

Vuosi sitten Sonninen oli tulla valituksi Toivakan kunnanjohtajaksi, mutta siellä valtuusto valitsi kunnanjohtajaksi Touko Aallon äänin 11-10. Ähtärin kaupunginjohtajana Perttu Sonninen aloittanee kesälomakauden jälkeen ensi elokuussa.

Kaupunginjohtaja virka tuli haettavaksi, kun vuodesta 2012 Ähtäriä luotsannut Jarmo Pienimäki irtisanoutui joulukuussa. Pienimäen eropäätös perustui molemminpuoliseen luottamuspulaan kaupungin päättäjien kanssa.

Edit 6.6. klo 20: Lisätty Perttu Sonnisen kommentit juttuun.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*