Iitin kunnanjohtaja Riku Rönnholm aloittaa kesäkuun alussa KymiRing Oy:n toimitusjohtajana. Heinäkuussa radalla on tarkoitus ajaa MotoGP:n MM-osakilpailu. (Kuva: KymiRing Oy)

Seitsemän vuotta Iitin kunnanjohtajana toiminut Riku Rönnholm siirtyy KymiRing Oy:n toimitusjohtajaksi. Rönnholm aloittaa uudessa tehtävässään kesäkuun alussa 2021. Ratayhtiön hallitukseen hän on kuulunut vuodesta 2017 alkaen. KymiRingin suurimmat omistajat ovat Suomen Moottoriliitto Oy, AKK Sports Oy, A. Ahlström Kiinteistöt Oy ja Iitin kunta.

-Silloin kun tulin Iitin kunnanjohtajaksi kunta omisti ratayhtiöstä 49 prosenttia. Kunnan omistusosuutta on vuosien saatossa pienennetty niin, että tällä hetkellä se on hieman päälle 15 prosenttia, Rönnholm kertoo.

KymiRing sijaitsee Iitissä aivan valtatie 12:n kupeessa. Ensi heinäkuussa radalla on tarkoitus ajaa ensimmäistä kertaa moottoripyöräilyn kuninkuusluokan MotoGP:n MM-osakilpailu. Rata-alueen rakentamiseen on sijoitettu vuosien saatossa yli 30 miljoonaa euroa, josta valtaosa on yksityistä pääomaa.

-Ei työtehtävien muutos yhtään hirvitä. Olen aina mielelläni tarttunut uusiin haasteisiin. On hienoa päästä rakentamaan jotain ainutlaatuista toimintaa. Vastaavan suuruista ratahanketta on tuskin tulossa Suomeen, Pohjoismaihin tai edes Pohjois-Eurooppaan lähivuosina, Riku Rönnholm kertoi Kuntalehdelle.

MainosKorona varjostaa

Heinäkuun toisena viikonloppuna moottoriradalla pitäisi ajaa ensimmäistä kertaa MotoGP:n MM-osakilpailu. Eri lähteissä tapahtuman on arvioitu keräävän normaalioloissa jopa 100 000 moottoriurheilun ystävää radan varteen. Viime kesän osalta tapahtuma peruuntui koronan takia ja sama vaiva tuo tänäkin vuonna tummia pilviä taivaalle.

-Kilpailu on kalenterissa ja koko ajan radalla tehdään töitä sen eteen, että kisat voidaan turvallisesti järjestää. Olemme kuitenkin tässä asiassa samassa veneessä kaikkien festivaalien ja tapahtumajärjestäjien kanssa, Rönnholm myöntää.

Hyvät muistot

Maaliskuun alussa Riku Rönnholmilla tuli 7 vuoteen täyttä Iitin kunnanjohtajana. Mies kokee saaneensa tänä aikana maaliin monia hyviä asioita yhdessä kunnan luottamushenkilöiden kanssa.

-Meillä on montakin yhteistä isoa onnistumista. Tämä KymiRing-projekti on ollut yksi näistä suurista. Merkittävä oli myös maakunnanvaihdos Kymenlaaksosta Päijät-Hämeeseen, joka toteutui viime vuodenvaihteessa. Myös Kimolan kanavan rakentaminen osui näihin vuosiin. Nyt Kouvolasta ja Iitistä pääsee veneellä Jyväskylään saakka. Lisäksi on paljon pienempiä onnistumisia, joilla on parannettu kuntalaisten peruspalveluja, Riku Rönnholm arvioi.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

RAFO 2024: Katso tästä tuoreimmat jutut