Siilinjärvellä ryhdytään etsimään seuraajaa Vesa Lötjöselle. (Kuva: Siilinjärven kunta)

Siilinjärven kunnanjohtajana vuodesta 2009 lähtien toiminut Vesa Lötjönen irtisanoutuu Siilinjärven kunnan kunnanjohtajan virasta 1.8.2023 alkaen jäädessään eläkkeelle. Käytännössä Lötjönen lopettelee viranhoitoa jo tammikuussa, sillä hän on lomalla 12. tammikuuta alkaen aina heinäkuun loppuun saakka. Tuona aikana hän käy kuuden päivän töissä perehdyttäen muun muassa seuraajaansa.

– Koen, että nyt on hyvä hetki tehdä tämä päätös. Kuntamaailma muuttuu paljon uuden sosiaali- ja terveyspalvelumuutoksen johdosta ja siinä kohtaa on hyvä vaihtaa johtajaa. Lisäksi Siilinjärvi on hyvässä kunnossa ja kehitystyötä on tehty paljon. On kiva jättää se seuraajalleni. Pääsen täysin palvelleena normaalille eläkkeelle kesällä 2023, Lötjönen toteaa Siilinjärven kunnan tiedotteessa.

Siilinjärven kunnanvaltuuston puheenjohtaja Risto Daavitsainen (sd.) ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Anna Huttunen (kesk.) kiittävät Vesa Lötjöstä ansiokkaasta ja sitoutuneesta työurasta.

– Siilinjärven kunnan asema Pohjois-Savossa ja valtakunnallisesti on noussut näiden vuosien aikana. Vesalla on vahvat elinkeinoelämän verkostot, hyvää yhteistyötä kuntapäättäjien suuntaan ja hän on johtanut kuntaorganisaatiota ketterästi. Siilinjärven kunta on hoitanut asioiden valmistelun hyvin ja osaava henkilökunta on valmiina vuoden alussa tapahtuviin uudistuksiin, puheenjohtajat toteavat tiedotteessa.

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä