HUS valitsee uuden toimitusjohtajan lokakuussa. (Kuva: Ville Miettinen)

HUSin toimitusjohtajan virkaa tavoittelee 12 hakijaa. Hakuaika päättyi maanantaina 23. elokuuta.

Virkaa hakivat Nico Erkavuo, Arto Hietanen, Matti Holi, Juha-Petri Jolkkonen, Erna Kentala, Joni Kuokkanen, Sally Leskinen, Jouni Meriluoto, Markku Mäkijärvi, Jari Petäjä, Ville Pursiainen ja Samuli Saarni.

HUSin hallituksen jäsenistä koostuva toimikunta täydennettynä valtuuston puheenjohtajalla valmistelee valinnan HUSin hallitukselle ja edelleen valtuustolle. Valtuuston on tarkoitus valita uusi toimitusjohtaja 7. lokakuuta.

Virka vapautui, kun nykyinen toimitusjohtaja Juha Tuominen ilmoitti jäävänsä sairaseläkkeelle 1.8.2021 alkaen. HUSin toimitusjohtajan tehtäviä hoitaa toistaiseksi hallintosäännön mukaisesti johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi.

Tuominen valittiin HUSin toimitusjohtajaksi elokuussa 2018. Hän on sairastanut vuosikymmenien ajan vähäoireista MS-tautia, ja taudin uudelleen aktivoiduttua hän jäi lääkärien suosituksesta sairauslomalle 5. heinäkuuta alkaen.

HUSin toimitusjohtaja johtaa Suomen suurinta sairaanhoitopiiriä, jonka henkilöstömäärä on 27 000 ja liikevaihto yli 2,5 miljardia euroa. Sote-uudistuksen jälkeen HUS vastaa Uudenmaan viiden hyvinvointialueen vaativasta erikoissairaanhoidosta.