Kittilän kunnantalo. (kuva: Ville Miettinen)

Kittilä sai 12 uutta hakemusta vs. kunnanjohtajan virkaan perjantaina päättyneessä haussa. Hakijoista kahdella, Sanna Ylinammalla ja Harri Mattilalla, on aiempaa kokemusta kuntajohtajana toimimisesta.

Kolarilainen oikeustieteen maisteri, varatuomari Sanna Ylinampa toimii parhaillaan Kittilän vs. kunnanjohtajana. Ylinamman kuntajohtajakokemus rajoittuu tämän vuoden loppusyksyyn. Hän on toiminut vs. kunnanjohtajana lokakuun lopusta, eli siitä lähtien kun Timo Kurula siirtyi tehtävästä sivuun. Aiemmin Ylinampa toimi hallintojohtaja Esa Mäkisen sijaisena.

Kauhavalainen filosofian maisteri Harri Mattila on kokenut kuntajohtaja. Hän on toiminut Alahärmän kunnanjohtajana ja Kauhavan, Ylihärmän, Alahärmän ja Kortesjärven kuntaliitoksen jälkeen Kauhavan kaupunginjohtajana. Mattilan kuuden vuoden määräaikainen kausi Kauhavalla päättyi vuoden 2014 lopussa. Sen jälkeen hän on toiminut muun muassa konsulttiyhtiö Yritystaito Oy:n osakkaana ja toimitusjohtajana ja Kainuun sote- ja maakuntauudistuksen muutosjohtajana. Pesti Kainuussa kesti syyskuusta 2016 tämän vuoden kesäkuun loppuun.

Muut uudet hakijat ovat BBA Tarja Heiskanen Leppävirralta, insinööri (YAMK) Jukka Kuisma Rovaniemeltä, kasvatustieteiden maisteri Risto Kuoksa Rovaniemeltä, sotatieteiden ja kauppatieteiden maisteri Juha Lemminki Lahdesta, insinööri (YAMK) Jani Leppäjärvi Torniosta, kauppatieteiden maisteri Jarkko Manninen Äänekoskelta, musiikin maisteri Tiina Nikander-Koivukangas Kittilästä, diplomi-insinööri Seppo Rantamaula Helsingistä, diplomi-insinööri Tuulikki Salmenkylä Helsingistä ja liikuntatieteiden maisteri, filosofian tohtori Jaana Vasankari Kuhmosta.

Lokakuussa päättyneessä ensimmäisessä haussa virkaan tuli 13 hakemusta. Kunnanhallitus päätti jatkaa hakuaikaa, koska ensimmäisen kierroksen hakijoilla oli vain vähän kuntakokemusta ja osalla hakijoista ei ollut vaadittua virkaan soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa.

Vs. kunnanjohtajan virka täytetään vuoden 2018 ajaksi. Viimeksi valitun vs. kunnanjohtajan Timo Kurulan määräaikainen sopimus on tehty tämän vuoden loppuun. Hän siirtyi sivuun lokakuun lopussa ja on loppuvuoden vuosilomalla ja virkavapaalla.

Kittilä ei voi täyttää kunnanjohtajan virkaa vakinaisesti, sillä sopimusasia laittomasti irtisanotun kunnanjohtajan Anna Mäkelän ja kunnan välillä on edelleen kesken. Valtuusto hyväksyi erosopimuksen joulukuussa 2016, mutta valtuuston päätöksestä on valitettu hallinto-oikeuteen.

Juttua muokattu 25.11. 2017 klo 17.30: korjattu tietoja Sanna Ylinamman koulutuksesta.

Juttua muokattu 27.11. 2017 klo 16.10: korjattu tietoja Tiina Nikander – Koivukankaan koulutuksesta. 

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.