Lappeenranta valitsee uuden kaupunginjohtajan. (Kuva: Lappeerannan kaupunki / Raimo Suomela)

Lappeenrannan kaupunginjohtajan viran hakuaika päättyi maanantaina 19. helmikuuta. Hakemuksia kertyi 14.

Hakijoiden joukossa on Lappeenrannan apulaiskaupunginjohtaja, vt. kaupunginjohtaja Tuomo Sallinen. Sallinen on työskennellyt Lappeenrannan kaupungin palveluksessa vuodesta 2020, jolloin hänet valittiin kaupunginsihteeriksi. Apulaiskaupunginjohtaja hänestä tuli vuonna 2022.

Ennen Lappeenrantaan tuloaan Sallinen toimi Ruokolahden kunnanjohtajana. Hän on koulutukseltaan on oikeustieteen maisteri.

Muut hakijat ovat ympäristöteknologian insinööri Heikki Halinen Lappeenrannasta, teologian maisteri Kukka-Maaria Kalpio Lappeenrannasta, filosofian maisteri Vertti Kiukas Helsingistä, diplomi-insinööri Lari Koskiaho Haminasta, diplomi-insinööri Joni-Pekka Kurronen Luumäeltä, kasvatustieteen maisteri Satu Laukkanen Lappeenrannasta, diplomi-insinööri, muun muassa Raahen kaupunginjohtajana toiminut Ari Nurkkala Haapavedeltä, restonomi Minna Paajanen Lappeenrannasta, lähihoitaja Joni Penna Lappeenrannasta, liiketalouden perustutkinnon suorittanut Sami Pesari Lappeenrannasta, tradenomi Oksana Poutanen Lappeenrannasta, Master of Arts Vikas Kumar Trighatia Kapurthalasta Intiasta ja kasvatustieteen maisteri Juuso Vuorinen Kirkkonummelta.

Lappeenrannan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sanna Koskenranta, sd., ei lähde arvioimaan, löytyykö Lappeenrantaan kaupunginjohtaja hakijalistalta.

– Meillähän on mahdollisuus valita kaupunginjohtaja myös suostumusmenettelyn kautta. Siinä vaiheessa, kun puntaroimme soveltuvuusarviointeihin lähetettäviä johtajaehdokkaita, on kaikki nimet oltava viimeistään selvillä.

Valinta on tarkoitus tehdä valtuuston kokouksessa 6. toukokuuta.

– Aikaa on jätettävä myös sille, että valtuustoryhmät pääsevät tutustumaan kärkiehdokkaisiin ja punnitsemaan eri vaihtoehtoja, Koskenranta sanoo.

Lappeenranta valitsee seuraajan Kimmo Jarvalle, joka joutui jättämään tehtävänsä marraskuussa luottamuspulan takia.

Lisätty Koskenrannan kommentit 19.2. klo 18.36.

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä