Aarne Mäkelä.

Pelkosenniemen valtuusto valitsi perjantaina Aarne Mäkelän uudeksi kunnanjohtajaksi. Valinta oli yksimielinen, ja myös kunnanhallitus oli esittänyt yksimielisesti Mäkelän valintaa. Mäkelä, 62, toimii parhaillaan Kittilässä vs. sivistysjohtajana.

Mäkelä on kasvatustieteiden tohtori. Hän väitteli Jyväskylän yliopistossa 2007 ja tutki kasvatustieteiden väitöskirjassaan peruskoulun johtamista ja rehtorin tehtäviä.

Mäkelä jäi eläkkeelle Oulun Länsituulen koulun rehtorin tehtävistä viime vuoden heinäkuun lopussa.  Aiemmin hän on toiminut rehtorina tai koulu- ja sivistystoimenjohtajana Yli-Iissä, Mikkelissä, Haukiputaalla ja Enontekiössä.

– Kunnan yleishallinto kiinnostaa, ja minulla on 16 vuoden kokemus kunnan luottamustehtävistä. Toimin aikanaan Yli-Iin kunnassa sekä kunnanhallituksen että kunnanvaltuuston puheenjohtajan tehtävässä, Mäkelä kertoo hakeutumisestaan kunnanjohtajan tehtäviin.

Kittilän vs. sivistysjohtajana Mäkelä aloitti vuoden alussa.

– Kittilä on hieno ja vauras kunta, jossa tehdään laadukasta työtä. Henkilöstössä on hyvä henki, Mäkelä kehuu ensimmäisen kuukauden kokemuksiaan.

Pelkosenniemi käynnisti viran täyttämisen jo kesällä. Syyskuussa päättyneen toisen hakukierroksen jälkeen täyttö pantiin kuitenkin jäihin, sillä Pelkosenniemi ja Savukoski selvittivät mahdollisuutta yhteiseen kunnanjohtajaan. Joulukuussa Pelkosenniemi päätti täyttää viran neljän vuoden määräajaksi.