kuva: Ville Miettinen
Kittilä valitsee vs. kunnanjohtajan ensi vuodeksi. Hallintojohtajaksi valitun Sanna Ylinamman pesti kunnanjohtajan sijaisena päättyy vuoden lopussa.

Lukuisissa kunnissa kunnanjohtajana toiminut Antti Jämsén on vahvin ehdokas Kittilän vs. kunnanjohtajaksi ensi vuoden ajaksi.

Kittilän kunnanhallitus käsittelee vs. kunnanjohtajan valintaa tiistaina, ja pohjaesityksenä on, että kunnanhallitus esittäisi valtuustolle Jämsénin valintaa. Valintaa valmistelleen haastatteluryhmän yksimielinen näkemys oli, että Jämsén on viran tavoittelijoista soveltuvin tehtävään.

Vs. kunnanjohtajan tehtävää tavoitteli kahdella hakukierroksella yhteensä 10 hakijaa. Jämsén ei ollut hakijoiden joukossa, vaan hän on antanut virkaan suostumuksensa.

Jämsén on yhteiskuntatieteiden maisteri ja Sodankylän vs. talous- ja hallintojohtaja. Hän on toiminut kunnanjohtajana tai kunnanjohtajan sijaisena Enonkoskella, Sammatissa, Sysmässä, Nummi-Pusulassa, Taivassalossa, Honkajoella ja Kinnulassa.

Jämsén tavoitteli Kittilän vt. kunnanjohtajan tehtävää keväällä 2017. Kun valtuusto valitsi Timo Kurulan vt. kunnanjohtajaksi, Kurula sai valtuustossa 15 ääntä ja Jämsén 7 ääntä.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.