Raahen kaupunginjohtaja vaihtuu. Vuonna 2016 kaupunginjohtajaksi valittu Ari Nurkkala on irtisanoutunut virastaan. ( kuva: Raahen kaupunki)

Raahen kaupunginjohtaja Ari Nurkkala on irtisanoutunut.

– Olen irtisanoutunut Raahen kaupunginjohtajan virasta. Väliaikainen kaupunginjohtaja on va. hallintojohtaja Ritva Mattila, vastaa Nurkkalan sähköposti automaattisesti asiaa koskevaan kyselyyn.

Raahen kaupungin verkkosivuilla olevassa yhteisessä tiedotteessaan kaupunki ja Nurkkala kiittävät toisiaan kuluneista vuosista ja kertovat, että irtisanoutumisessa sovelletaan osapuolten välistä johtajasopimusta.

Eron taustalla on Nurkkalan marraskuussa julkaisema kirjelmä, jossa hän syytti erityisesti kaupunginhallituksen puheenjohtajaa Tarja Ollanketoa, vas., epäasiallisesta käytöksestä ja häirinnästä. Nurkkala totesi, että Raahen luottamushenkilöorganisaatiossa on vallalla kulttuuri, jossa epäasiallista keskustelua käydään julkisuudessa, julkisissa valtuuston kokouksissa sekä sosiaalisessa mediassa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)– Edellisten kunnallisvaalien myötä edellä mainittu häiriökäyttäytyminen on kasvanut määrällisesti ja laadullisesti ja on nyt saavuttanut kriittisen tason, hän kirjoitti.

Raahen kaupunki selvitti asiaa ulkopuolisen asiantuntijan voimin. Sicon Advisory Oy:n Visa Lukkariniemen laatiman muistion mukaan kyse ei ole ollut työturvallisuuslain 28 §:n mukaisesta häirinnästä tai epäasiallisesta kohtelusta vaan lähinnä kaupunginjohtajan yksilöllisestä kokemuksesta.

Nurkkala, 48, on Oulun yliopistosta valmistunut diplomi-insinööri. Hän on toiminut aiemmin Hyrynsalmen kunnanjohtajana, Hailuodon kunnanjohtajana ja Nivalan teknisenä johtajana. Raahen kaupunginjohtajaksi hänet valittiin joulukuussa 2016, jolloin hän voitti valtuuston virkavaalissa Raahen kaupunginlakimiehen Leena Mikkola-Riekkisen lukemin 22–21.

Nurkkalan erosta kertoi aiemmin Kaleva. (Juttu avautuu tilaajille)

EDIT 28.1. klo 13.51: Lisätty tieto Raahen kaupungin ja Nurkkalan yhteisestä tiedotteesta.