Arto Kummala valittiin Multian kunnanjohtajaksi lokakuussa 2021.

Petäjäveden valtuusto valitsi maanantaina 11. maaliskuuta uudeksi kunnanjohtajaksi Arto Kummalan.

Multian kunnanjohtajana toimiva Kummala sai valtuuston virkavaalissa 12 ääntä ja Keski-Suomen Sairaskotisäätiön toimitusjohtaja Eino Nissinen 9 ääntä.

Arto Kummala on metsätalousinsinööri. Hänet valittiin Multian kunnanjohtajaksi syksyllä 2021. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Petäjäveden ja Multian kuntien elinvoimapäällikkönä ja Kuhmoisten kunnan kehittämisasiamiehenä.

– Tunnen kunnanjohtajan työn omakseni. Tehtävän monipuolisuus ja isojen kokonaisuuksien hallinta kiehtovat, Kummala kertoo.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Petäjäveden kuntatalous on painunut pahasti pakkaselle muun muassa hyvinvointialueuudistukseen liittyvien rahoitusmuutosten takia.

– Paljon työtä on edessä, mutta erittäin hyvillä mielin lähden Petäjävedelle. Talouden tasapainottaminen on tietysti tehtävälistan kärjessä, Kummala sanoo.

Tehtävää tavoitteli 18 hakijaa. Petäjävesi joutui etsimään uutta kunnanjohtajaa, kun Mikko Latvala valittiin Vesilahden kunnanjohtajaksi. Latvala johti kuntaa vuodesta 2021.

Lisätty Kummalan kommentit 11.3. klo 22.44.