Anu Sepponen syysmaisemassa
Anu Sepponen toimii Rautalammin kunnanjohtajana. Hänet valittiin elokuussa Ruokolahden kunnanjohtajaksi. (Kuva: Akseli Muraja)

Ruokolahden kunnanjohtajavalinta sai yllättävän mutkan maanantaina, kun valtuusto ei hyväksynytkään kunnanhallituksen esitystä tulevan kunnanjohtajan palkaksi.

Ruokolahden valtuusto päätti kunnanjohtajaksi valitun Anu Sepposen johtajasopimusta käsitellessään palkaksi 6 500 euroa kuussa esitetyn 7 000 euron sijasta, kertoo keskiviikon Etelä-Saimaa.

Kunnanhallitus oli yksimielisesti päättänyt esittää samansisältöistä sopimusta kuin Sepposen edeltäjällä Tuomo Sallisella on ollut.

Valtuustossa suunnitelmat kuitenkin muuttuivat. Valtuusto päätti alemmasta palkasta äänin 21-6. Vain yksi kunnanhallituksen jäsen, kokoomuksen Timo Kärki, oli valtuustossa esitetyn palkan kannalla.

-On kysymys oikeudenmukaisuudesta ja tasapuolisuudesta. Tämä ei ole oikeudenmukaista ja järkevää työnantajapolitiikkaa, Kärki sanoi Etelä-Saimaan mukaan.

Kunnanhallituksen puheenjohtajan Taina Paanasen, kesk., mukaan taustalla on Sepposen ”hyvin ohut kunta-alan työkokemus”.

Sepponen valittiin kolmisen vuotta sitten Rautalammin kunnanjohtajaksi, jossa virassa hän toimii edelleen. Sitä ennen hän toimi pankkialalla.

-Tasavertaisuus on kunnassa tärkeä arvo, Paananen sanoi ja kiisti kyseessä olevan sukupuolikysymyksen.

Paanasen mukaan palkkaa voisi koeajan jälkeen korottaa.

Sepponen ei aio suostua Ruokolahden valtuuston esittämiin ehtoihin. Hän on kuitenkin Etelä-Saimaan mukaan valmis palaamaan neuvottelupöytään Ruokolahden kunnanhallituksen kanssa ja käymään johtajasopimusneuvottelut loppuun.

Sepponen valittiin Ruokolahden kunnanjohtajaksi elokuussa yhden äänen erolla ex-ministeri Kimmo Tiilikaiseen. Tiilikainen sai valinnan ensimmäisellä kierroksella 13 ääntä ja Sepponen 10, mutta toisella kierroksella Sepponen voitti Tiilikaisen 14-13.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

 1. Ihmettelen, miten toinen osapuoli voi muuttaa yhdessä neuvoteltua sopimusta. Valtuuston olisi tullut palauttaa sopimus uudelleen neuvoteltavaksi.

 2. Voi ihme näitä pikkukuntia… ei ”hyvin ohut alan työkokemus” voi olla palkkaa alentava tekijä, jos työnvaativuus on sama kuin aikaisemmalla kunnanjohtajalla. Jälleen loistavat lähtökohdat aloittaa vaativa työ, tsemppiä kj:lle!

 3. Kepu iskee tätäkin kautta, painostetaan uusi kj näin pois, jotta Kimmo saadaan tilalle kutsumenettelyllä.

 4. Sepposella muka vähän kuntakokemusta Tiilikaisella ei yhtään.??

 5. Hyvä Timo. Tämä on huonosti hoidettu Ruokolahden kunnalta. Törkeää toimintaa. Onneksi yksi uskalsi sanoa miten tämä olisi pitänyt hoitaa, ei voi sanoa kuin että voi voi Ruokolahti

 6. Ei se ole ollenkaa oikein Tiilikaisen on jos tulee udestaan tyrkylle Kunnanjohtajaksi Ruokolahdelle myös tultava sillä 6500e virkaan! Toivottavasti ei näin tapahtuisi! Sitten on törkeys huipussaan!

 7. Nyt hävettää Ruokolahdella syntynyttä Olarin mummia!☹ Ei näin!!! Tänne asti näyttää ruokolahtelaisten kepulaisten kunnallispolitikkojen ”kähminnältä”?

 8. Joku tuossa jo totesikin sopimuksen yksipuolisen muuttamisen syyn. Yritetään ajaa kj pois ennen viran vastaanottamista. Ruokolahti on Kolaria nopeampi. Vanhaa toteamusta lainaten ”Näin tekee keskustaväki”.
  Kunnallispolitiikassa on kaikkialla enennevässä määrin astian maku. Kuntia on yksinkertaisesti liikaa. Noin 300 turhaa kuntaa.

 9. Kunnanhallituksen kannattaa lukea uudelleen Johtajasopimus.

 10. Kepulla ei kuntavaalien jälkeen ole Ruokolahdella kymmentäkään edustajaa, semmoista suhmurointia on hommat…

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*