Håkan Ekström on hoitanut JHL:n puheenjohtajan tehtävää marraskuusta 2023, jolloin Päivi Niemi-Laine erosi. (Kuva: JHL)

JHL:n edustajisto valitsi torstaina 8. helmikuuta järjestön puheenjohtajaksi nykyisen va. puheenjohtajan, toimialajohtaja Håkan Ekströmin.

Ekström on hoitanut tehtävää marraskuusta 2023, jolloin edellinen puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine erosi tehtävästään ja siirtyi JHL:n yhteiskuntasuhteiden johtajaksi. Ekström on toiminut liiton johtotehtävissä vuodesta 2016 ja liiton palveluksessa vuodesta 1992, jolloin hän aloitti KTV:n aluetoimitsijana Varsinais-Suomessa.

JHL:n toimialajohtajana aloittaa Mari Keturi, joka on viimeksi työskennellyt Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry:n toiminnanjohtajana. Hän on aiemmin ollut JHL:n palveluksessa lähes 14 vuotta niin julkisen kuin yksityisen sektorin sopimusedunvalvonnassa, joista reilut kuusi vuotta esihenkilötehtävissä neuvottelujohtajana ja JHL:n laajan johtoryhmän jäsenenä. Ay-uran hän on aloittanut juristin tehtävissä Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Superissa 2006.

Saila Ruuth jatkaa tehtävässään JHL:n toisena toimialajohtajana. Valinnat tehtiin jäljellä olevaksi edustajistokaudeksi eli kesään 2027 saakka.

MainosJHL:ssä on noin 165 000 jäsentä. JHL:n perustivat 2005 SAK:laiset julkisten alojen liitot Kunta-alan ammattiliitto KTV, Valtion ja erityispalvelujen ammattiliitto VAL ja Valtion yhteisjärjestö VTY.

Vuonna 1931 perustettu Kunta-alan ammattiliitto KTV oli Suomen julkisen sektorin suurin ammattiliitto. Valtaosa kuntapalveluja tuottavista palkansaajista kuului KTV:hen.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*