Hattula on 9400 asukkaan kunta Kanta-Hämeessä. (Kuva: Hattulan kunta)

Hattulan kunnanjohtajan virkaan kertyi viisi hakemusta. Hakuaika päättyi keskiviikkona 15. syyskuuta.

Virkaa tavoittelee muiden muassa Pekka Järvi, joka on toiminut kunnanjohtajan sijaisena elokuun 2020 alusta. Järvi hävisi täpärästi kunnanjohtajavaalin kesäkuussa 2017. Hän sai tuolloin Hattulan valtuustossa 17 ääntä ja valituksi tullut Katariina Koivisto 18 ääntä. Järvi on Hattulan Parolannummella toimivan Panssariprikaatin entinen komentaja.

Hakijat ovat filosofian tohtori, Savon koulutuskuntayhtymän entinen suunnittelujohtaja Esko Heikura Hämeenlinnasta, yleisesikuntaupseeri, vs. kunnanjohtaja Pekka Järvi Hattulasta, kauppatieteiden maisteri, muun muassa Keuruun kaupunginjohtajana työskennellyt Hannu Mars Keuruulta, tradenomi YAMK, yrittäjä Raino Laakso Salosta ja valtiotieteiden maisteri, muun muassa Myrskylän ja Evijärven kunnanjohtajana toiminut Sabah Samaletdin Espoosta.

Katariina Koivisto irtisanoutui kunnanjohtajan virasta elokuussa. Koivisto on parhaillaan opintovapaalla, ja hän jättää tehtävänsä marraskuun alussa, jolloin hänen opintovapaansa päättyy. Koivisto irtisanoutui johtajasopimuksensa mukaisesti, ja hänelle maksetaan erorahana puolen vuoden palkka.

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä