Vihreät nimesivät tiistaina ehdokkaansa Tampereen ja Pirkkalan pormestareiksi.

Tampereen vihreiden ehdokas on valtuustoryhmän puheenjohtaja, apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki. Pirkkalassa on tarjolla pormestariksi vuodesta 2001 valtuutettuna vaikuttanut Arja Rinneaho.

Heinämäki, 38, vastaa apulaispormestarina Tampereen kaupungin sivistys- ja elämänlaatupalveluista sekä osaamis- ja elinkeinopalveluista. Aiemmin hän on toiminut 15 vuotta poliisin eri tehtävissä paikallisella ja kansallisella tasolla.

Heinämäen mukaan pormestarin tehtävä on erityisen tärkeä tilanteessa, jossa kuntien tehtävät tulevat muuttumaan.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Anna-Kaisa Heinämäki.

– Tampereen kaupunki keskittyy maakuntauudistuksen jälkeen yhä enemmän työllisyyden, elinkeinoelämän edellytysten, koulutuksen, kulttuurin ja kestävän kaupunkikehityksen parantamiseen. Vastuu kuntalaisista säilyy kuitenkin edelleen. Se, miten tuemme lapsiperheiden jaksamista, vähennämme vanhusten yksinäisyyttä tai järjestämme varhaiskasvatusta ovat asioita, jotka säteilevät koko kaupungin tulevaisuuteen ja menestymiseen, Heinämäki sanoo.

58-vuotias Rinneaho on tällä hetkellä Pirkkalan valtuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja sekä perusturvalautakunnan jäsen.

– Nykyinen pormestari Helena Rissanen on luonut hyvän ja toimivan mallin yhdessä eri ryhmien poliitikkojen ja virkamiesten kanssa. Puitteet ovat hyvät, eikä suuria muutoksia ole tarpeen tehdä, Rinneaho sanoo.

Rinneaho sanoo, että sote-uudistuksen myötä kunnan on määriteltävä tehtävänsä uudelleen.

Arja Rinneaho.

– Pormestarin tehtävänä on myös innostaa ja kannustaa. Kuntalaiset tulee saada entistä enemmän mukaan pohtimaan yhdessä, kuinka kunnan palveluja kehitetään ja kuinka yhteistä hyvinvointia luodaan muuttuvissa olosuhteissa.

Pirkkala on muuttovoittokunta, jonne rakennetaan paljon uusia asuntoja ja kaavoitetaan yritysten tarpeisiin uusia alueita.

– Tästä kaikesta seuraa se, että luontoalueita rakennetaan. Jatkossa on tärkeä miettiä, kuinka pinta-alaltaan pienessä Pirkkalassa pidetään huolta ihmisille tärkeistä luontoreiteistä, Rinneaho sanoo.

Rinneaho on tehnyt työuransa pääosin opetustehtävissä Pirkkalan kunnissa. Hänellä on luokanopettajan ja erityisopettajan koulutus.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*