Helsingin kaupunginvaltuusto valitsi keskiviikkona sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajaksi Juha Jolkkosen, koulutuksen ja kasvatuksen toimialajohtajaksi Liisa Pohjolaisen, kaupunkiympäristön toimialajohtajaksi Mikko Ahon ja kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtajaksi Tommi Laition.

Valinnat olivat yksimielisiä ja kaupunginhallituksen esityksen mukaisia.

Juha Jolkkonen vuonna 1969 syntynyt lääketieteen lisensiaatti. Hän on toiminut vuodesta 2016 Helsingin sosiaali- ja terveysviraston virastopäällikkönä ja sitä ennen sosiaali- ja terveysviraston sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalveluiden osastopäällikkönä. Hän on toiminut myös Vantaan kaupungin vanhus- ja vammaispalveluiden tulosalueen johtajana ja tulosyksikön päällikkönä sekä asiantuntijalääkärinä Novartis Finland Oy:ssä.

Liisa Pohjolainen toiminut vuodesta 2015 Helsingin kaupungin opetustoimen johtajana. Aiemmin hän on toiminut opetusviraston nuoriso- ja aikuiskoulutuslinjan johtajana, Lahden Tiirismaan lukion rehtorina, ESR-projektipäällikkönä opetushallituksessa sekä rehtorina Suomalais-venäläisessä koulussa. Vuonna 1956 syntynyt Pohjalainen on filosofian maisteri.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Mikko Aho on toiminut vuodesta 2013 Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston virastopäällikkönä. Aiemmin hän työskenteli Sipoon kunnan kehitysjohtajana sekä teknisen johtajan ja kunnanjohtajan viransijaisena. Hän on toiminut myös Karkkilan teknisenä johtajana vastaten koko teknisen sektorin kokonaisuudesta. Vuonna 1955 syntynyt Aho on koulutukseltaan arkkitehti.

Tommi Laitio on vuonna 1977 syntynyt valtiotieteiden maisteri. Hän on toiminut vuodesta 2012 Helsingin kaupungin nuorisotoimenjohtajana. Aiemmin hän on työskennellyt tutkijana ja projektipäällikkönä ajatushautomo Demos Helsingissä sekä itsenäisenä yrittäjänä organisaatioiden kehittämisen parissa.

Toimialajohtajat valittiin seitsemän vuoden määräajaksi. Heidän kokonaiskuukausipalkkansa on 12 000 euroa lukuunottamatta kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialajohtajaa, jonka kokonaiskuukausipalkka on 10 000 euroa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*