Hilkka Ahde, Ville Jalovaara, Johanna Laisaari ja Markku Rantahalvari ovat ehdolla Helsingin apulaispormestariksi. (Kuva. SDP Helsinki)

SDP:n Helsingin piirin puolueosastot ovat asettaneet neljä ehdokasta kasvatuksesta ja koulutuksesta vastaavaksi apulaispormestariksi.

Ehdokkaat ovat varhaiskasvatuksen opettaja ja kaupunginvaltuutettu Hilkka Ahde, historiantutkija ja kaupunginvaltuutettu Ville Jalovaara, lapsioikeusjuristi ja varavaltuutettu Johanna Laisaari sekä tapahtuma- ja koulutusasiantuntija ja varavaltuutettu Markku Rantahalvari.

SDP nimeää uuden apulaispormestarin 25. toukokuuta Helsingin piirin ylimääräisessä piirikokouksessa. Paikka tuli avoimeksi, kun kasvatuksesta ja koulutuksesta vastaavana apulaispormestarina toiminut Nasima Razmyar valittiin kevään eduskuntavaaleissa kansanedustajaksi.

Helsingissä on neljä apulaispormestaria, jotka toimivat toimialalautakuntien puheenjohtajina ja kaupunginhallituksen jäseninä. Apulaispormestari on päätoiminen luottamushenkilö ja apulaispormestarin valitsee kaupunginvaltuusto valtuutettujen ja varavaltuutettujen keskuudesta.

SDP:n Helsingin piirin puolueosastot saivat tehdä ehdotuksia apulaispormestariehdokkaista 5. toukokuuta saakka. Ehdokkaat ovat esillä kaikille avoimessa keskustelutilaisuudessa torstaina 11. toukokuuta kello 17.30 Helsinki Congress Paasitornissa.