kuva: Janakkalan kunta
Janakkala valitsee uuden kunnanjohtajan 20. huhtikuuta.

Janakkalan kunnanhallitus vie kunnanjohtajan valinnan valtuustoon kahden kärjen taktiikalla. Se esittää ensi maanantaina kokoontuvalle valtuustolle, että kunnanjohtajaksi valitaan Jenni Jokela tai Reijo Siltala.

Jenni Jokela on Janakkalan talous- ja hallintojohtaja ja vt. kunnanjohtaja. Reijo Siltala on Leader-ryhmä Karhuseudun toiminnanjohtaja, ja hän on toiminut aiemmin muun muassa Kokemäen kaupunginjohtajana ja Köyliön hallintojohtajana.

Kunnanhallituksen esitys syntyi äänestämällä. Toisena esityksenä oli, että Jokelan ja Siltalan rinnalle olisi nostettu myös kolmas nimi, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin projektijohtaja Petrus Kukkonen. Äänestys päättyi tasalukemin 3–3, ja puheenjohtaja Pirjo Alijärven, sd., ääni ratkaisi. Yksi kunnanhallituksen jäsen äänesti tyhjää.

Kunnanjohtajan virkaa tavoitteli 20 hakijaa ja 4 suostumuksensa antanutta. Heistä 11 haastateltiin ja 4 lähetettiin soveltuvuusarviointiin. Virka tuli haettavaksi, kun kuntaa vuodesta 2014 johtanut Tanja Matikainen jätti tehtävänsä viime vuoden marraskuussa.

Mainos