Jani Pitkäniemi jatkaa valtiovarainministeriön kunta- ja aluehallinto-osaston osastopäällikkönä toisen viisivuotiskauden.. (Kuva: Liisa Takala)

Valtioneuvosto on nimittänyt Jani Pitkäniemen valtiovarainministeriön kunta- ja aluehallinto-osaston osastopäälliköksi ajalle 1.6.2022–31.5.2027. Pitkäniemi on toiminut osastopäällikkönä vuodesta 2017.

– Mennyt viisi vuotta on kieltämättä ollut värikäs! Viime aikoja leimanneen kriisinhoidon puristuksessa on kyetty valmistelemaan suuria uudistuksia: hyvinvointialueet on perustettu, TE-palvelujen siirtoa kunnille valmisteltu varsin pitkälle ja kuntien tulevaisuuden kivijalkaa valettu, Pitkäniemi sanoo VM:n tiedotteessa.

Pitkäniemi katsoo, että mittavien reformien jälkeen kenttää olisi perusteltua ”vakiinnuttaa” ja katsoa kokonaisuutena, missä ollaan.

– Palloja ei saisi olla ilmassa kerralla liikaa – tehdään laadukkaasti, koordinoidusti ja hyvässä yhteistyössä se, mikä tehdään, hän toteaa.

MainosPitkäniemi on kauppatieteiden maisteri. Hän on toiminut aiemmin muun muassa kunta- ja aluehallinto-osaston kuntatalousyksikön päällikkönä sekä talous- ja rahoitusasioiden erityisasiantuntijana Suomen EU-edustustossa Brysselissä.

Valtioneuvosto päätti nimityksestä 31. maaliskuuta.