Valtioneuvosto nimitti torstaina Jani Pitkäniemen viiden vuoden määräajaksi valtiovarainministeriön kunta- ja aluehallinto-osaston osastopäälliköksi. Hänen kautensa alkaa kesäkuun alussa.

Pitkäniemi on kauppatieteiden maisteri. Hän on työskennellyt vuodesta 2014 lähtien kunta- ja aluehallinto-osaston kuntatalousyksikön päällikkönä ja finanssineuvoksena. Sitä ennen hän on työskennellyt muun muassa talous- ja rahoitusasioiden erityisasiantuntijana Suomen EU-edustustossa Brysselissä sekä valtiovarainministeriön kansantalousosastolla vastuualueinaan julkinen talous ja kuntatalous.

Osastopäällikön tehtävissä painottuvat alkavalla kaudella maakuntauudistuksen edellytysten varmistaminen sekä maakuntien ja kuntien taloutta ja hallintoa koskevien asioiden valmistelun johtaminen.

– Edessä on muutoksen ja muutosjohtamisen täyteinen viisi vuotta. Osaston tekemisen painopiste tulee olla tasapainoisesti sekä maakuntien perustamisessa ja ohjauksessa että tulevaisuuden kunnan roolien tukemisessa, sanoo Pitkäniemi ministeriön tiedotteessa.

MainosOsastopäällikön virkaa haki määräaikaan mennessä 26 henkilöä.