Kuopion kaupungintalo. (kuva: Kuopion kaupunki/Vicente Serra)

Kuopion kaupunginjohtajan valintaa valmisteleva ohjausryhmä lähettää kolme hakijaa soveltuvuusarviointiin. Testattavat ovat Jarmo Matilainen, Jarmo Pirhonen ja Janna Puumalainen.

Matilainen on alueellisten tietoliikenneyhtiöiden edunvalvonnasta ja yhteistyöstä vastaavan Finnet-liiton toimitusjohtaja, Pirhonen Kuopion kaupunkiympäristön palvelualuejohtaja ja vs. kaupunginjohtaja ja Puumalainen Joensuun kaupungin strategiajohtaja.

Ohjausryhmä haastatteli viikonlopun aikana 12 hakijaa. Mainitun kolmikon lisäksi haastatteluun oli kutsuttu Timo Antikainen, Heikki Helve, Petri Härkönen, Pasi Patrikainen, Mika Penttilä, Jere Penttilä, Ossi Sivén, Antti-Jussi Vahteala ja Pekka Vähäkangas.

Kuopio ei antanut tietoja haastatteluihin kutsutuista julki ennen haastatteluja. Kuopion menettelyä arvosteli muiden muassa hallinto-oikeuden professori Olli Mäenpää.

Virkaa tavoitteli 32 hakijaa.

Ohjausryhmä tekee esityksensä kaupunginhallitukselle viimeistään 4. joulukuuta pidettävään kokoukseen. Valtuusto valitsee kaupunginjohtajan 18. joulukuuta.

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä