Joensuun Tiedepuiston nykyisestä varatoimitusjohtajasta Aki Gröhnistä tulee Joensuun innovaatiojohtaja. Innovaatiojohtajan avulla on tarkoitus saada Joensuun alueelle lisää elinvoimaa ja työpaikkoja.

Gröhn on 41-vuotias diplomi-insinööri, joka on ollut Tiedepuiston palveluksessa erilaisissa tehtävissä kymmenen vuoden ajan ja ollut keskeinen henkilö muun muassa Joensuun INKA-Innovatiiviset kaupunkiseudut -ohjelman laatimisessa.

Kontiolahdelta kotoisin oleva Gröhn on myös valittu vuoden 2013 elinkeinotoimijaksi Pohjois-Karjalassa. Aikaisemmin hän on työskennellyt Nokialla.

Gröhnin tehtävänä on auttaa yrityksiä hyödyntämään entistä paremmin alueen toimijoiden elinkeinoelämälle tarjoamia palveluja sekä koulutusorganisaatioiden tuottamaa tutkimustietoa. Samalla innovaatiojohtaja kehittää elinkeinoelämän palveluja ja johtaa Joensuun seudulle tehdyn kasvustrategian toteutusta.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Innovaatiojohtaja sijoittuu osaksi Joensuun Tiedepuisto Oy:n organisaatiota, mutta hän tekee töitä kaikkien seudun toimijoiden hyväksi. Alkuvaiheessa innovaatiojohtajan työ rahoitetaan hankerahoituksella.

Innovaatiojohtajan työtä ohjaa erillinen johtoryhmä, johon kuuluvat Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen, Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen johtaja Ritva Saarelainen, Pohjois-Karjalan maakuntajohtaja Pentti Hyttinen, Itä-Suomen yliopiston akateeminen rehtori Jukka Mönkkönen, Karelia-ammattikorkeakoulun rehtori Petri Raivo, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän johtaja Ilkka Pirskanen, Joensuun seudun kehittämisyhtiö Josekin toimitusjohtaja Pekka Nuutinen sekä Joensuun Tiedepuiston toimitusjohtaja Jari Lauronen.

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*