Joensuun uuden kaupunginjohtajan on määrä aloittaa virassaan 1.9.2023. (Kuva: Joensuun kaupunki/Lev Karavanov)

Joensuun kaupunginjohtajan valintaa valmisteleva työryhmä on päättänyt haastattelujen jälkeen kutsua neljä hakijaa soveltuvuusarviointiin.

Arviointiin menevät ulkoministeriön kehitysyhteistyön hallinto- ja oikeusyksikön päällikkö Ramses Malaty, FCG:n johtava asiantuntija Timo Nousiainen, Keskon Itä-Suomen aluejohtaja Jere Penttilä ja keskustan entinen kansanedustaja Anu Vehviläinen.

Nousiainen ja Penttilä ovat työskennelleet kuntajohtajina. Nousiainen on toiminut Oulunsalon kunnanjohtajana ja Tornion kaupunginjohtajana, Penttilä Kontiolahden kunnanjohtajana ja Riihimäen kaupunginjohtajana.

Vehviläinen toimi keskustan kansanedustajana huhtikuun vaaleihin saakka. Hän oli liikenneministeri Vanhasen ja Kiviniemen hallituksissa 2007–2011 ja kuntaministeri Sipilän hallituksessa 2015–2019. Eduskunnan puhemiehenä hän toimi 2020–2022.
Vehviläinen on Joensuun kaupunginvaltuutettu.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)-Haastatteluiden perusteella meillä on erittäin osaavia ja motivoituneita ehdokkaita johtamaan Joensuuta tulevaisuudessa. Arviointiin kutsuttujen joukosta löydämme varmasti erinomaisen kaupunginjohtajan, sanoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jere Nuutinen Joensuun kaupungin tiedotteessa.