Kari Karjalainen on työskennellyt Joensuun kaupunginjohtajana vuodesta 2010. (Kuva: Sonja Eloranta)

Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen jää syksyllä eläkkeelle. Karjalainen on ilmoittanut eroavansa kaupunginjohtajan virasta siten, että hänen virkasuhteensa päättyy marraskuun alussa ja hänen viimeinen varsinainen työpäivänsä on 31. elokuuta.

Toukokuussa 66 vuotta täyttävän Karjalaisen kunnallinen työura alkoi elokuussa 1983 Ylöjärven kunnassa. Joensuun kaupunginjohtajana Karjalainen on työskennellyt vuodesta 2010. Tätä ennen hän toimi Raision kaupunginjohtajana vuosina 1995–2010.

Karjalainen on toiminut myös Suomen Kuntajohtajat ry:n hallituksen puheenjohtajana. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi Karjalaiselle kaupunkineuvoksen arvonimen joulukuussa 2022.

– Koen valtuustokauden puolivälissä tapahtuvan eläköitymiseni sopivaksi ajankohdaksi seuraajalleni astua tehtäväänsä. Työskentely kunta-alalla on ollut erittäin monipuolista ja haastavaakin, josta olen erityisesti pitänyt. Kaupunkilaisten ja elinkeinoelämän hyväksi tehtävä työ sisältää arvoja, jotka olen kokenut itselleni tärkeiksi. Olen kokenut vuoteni dynaamisessa ja hyvällä kehitysuralla olevassa Joensuussa erittäin myönteisinä niin työni kuin henkilökohtaisen elämäni osalta, sanoo Karjalainen Joensuun kaupungin tiedotteessa.

Joensuun kaupunginhallituksen puheenjohtajan Jere Nuutisen, kesk., mukaan tavoitteena on avata kaupunginjohtajan haku maaliskuussa.

– Kari jättää jälkeensä kookkaat saappaat, ja odotamme innolla millaisia hakijoita saamme niitä täyttämään. Joensuu on kehittynyt huimasti viimeisten vuosien aikana ja haluamme johtoon ihmisen, joka katsoo rohkeasti eteenpäin, Nuutinen sanoo.