Jere Penttilä aloittaa Joensuun kaupunginjohtajana 1. lokakuuta. (Kuva: Jenni Hieta / Joensuun kaupunki)

Joensuun kaupunginjohtajaksi toukokuussa valittu Jere Penttilä aloittaa uudessa työssään 1. lokakuuta.

Joensuun kaupunginhallituksen on määrä hyväksyä Penttilän johtajasopimus kokouksessaan maanantaina 21. elokuuta. Kaupunginjohtajan viran kokonaispalkaksi esitetään 14 000 euroa kuukaudessa. Luontoisetuna kaupunginjohtajalle on luvassa matkapuhelinetu sekä työsuhdepyöräetu. Pyöräetu on osa kokonaispalkkaa.

Eläkkeelle jäävä Kari Karjalainen työskentelee kaupunginjohtajana elokuun ajan, jonka jälkeen hän jää lomalle. Karjalaisen varsinainen viimeinen työpäivä kaupunginjohtajana on 31. elokuuta. Syyskuun ajan kaupunginjohtajan viransijaisena toimii kansliapäällikkö Jenni Jokela.

Jere Penttilä on Keskon Itä- ja Keski-Suomen aluejohtaja. Hän on toiminut aiemmin muun muassa Riihimäen kaupunginjohtajana sekä Kontiolahden ja Pyhäselän kunnanjohtajana.

– Odotan jo innolla ihmisten tapaamisia ja yhteistyötä. Tiedossa on vauhdikas syksy ja monia isoja asioita ratkaistavana. Avoimuudella, keskusteluilla, yhteistyöllä ja luottamuksen ilmapiirissä saamme ihmisten ja yritysten hyvinvointia edistäviä päätöksiä aikaan, sanoo Penttilä Joensuun kaupungin tiedotteessa.