kuva: Sakari Manninen / Vantaan kaupunki
José Valanta aloittaa Kuntaliiton yhteysjohtajana helmikuun alussa 2020.

Valtiotieteiden lisensiaatti José Valanta aloittaa Kuntaliiton yhteysjohtajana ensi vuoden helmikuun alussa. Yhteysjohtaja vaihtuu, kun Lauri Lamminmäki jää eläkkeelle.

Valanta on toiminut Vantaan kaupungin elinkeinojohtajana vuodesta 2013. Hän on työskennellyt Kuntaliitossa aikaisemmin vuosina 1997–2003 ja ennen siirtymistään Vantaalle Lahden seutujohtajana 2003–2008 ja Lahden kaupungin yhteysjohtajana vuosina 2009–2013.

Kuntaliiton toimitusjohtajan Minna Karhusen mukaan rekrytoinnin tavoitteena on vahvistaa kaupunkipolitiikkaa ja erityisesti suurten kaupunkien jäsenyyttä Kuntaliitossa.

– Vaikka meidän tehtävämme on luoda edellytyksiä kaikkien kuntien elinvoimaisuudelle, ratkaistaan Suomen menestys suurissa kaupungeissa. Isoja kaupunkeja ei ole helppo palvella, mutta haluamme entistä paremmin ymmärtää niiden tarpeita, toteaa Karhunen Kuntaliiton verkkosivuilla.

Lauri Lamminmäki jää eläkkeelle huhtikuun alussa. Hän aloitti Kuntaliiton yhteysjohtajana vuoden 2017 alusta ja toimi sitä ennen Kouvolan kaupunginjohtajana, Kouvolan seudun kuntaliitosprojektin muutosjohtajana ja Kuusankosken kaupunginjohtajana. Vuosina 2000–2007 hän toimi Kuntaliitossa asiantuntijatehtävissä sekä Kuntaliiton Brysselin toimiston johtajana.

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä