Jouni Mutanen on työskennellyt Naantalin kaupunginjohtajana vuodesta 2014. (Kuva: Naantalin kaupunki / Petra Sundell)

Naantalin kaupunginjohtajan tehtävät heinäkuussa jättävä Jouni Mutanen aloittaa lokakuun alussa FCG:n  johtavana asiantuntijana.

Mutanen on työskennellyt Naantalin kaupunginjohtajana vuodesta 2014. Hän ilmoitti viime vuoden marraskuussa jättävänsä kaupunginjohtajan työt kesällä 2021, jolloin hän täyttää 63 vuotta. Hän kertoi tuolloin, että aikoo virkasuhteensa päättymisen jälkeen jatkaa elämäänsä aktiivisesti ja että myös osittainen työnteko on mahdollista.

Mutasella on takanaan 35 vuoden ura kuntajohtajana tai kuntayhtymän johtajana. Ennen Naantalin-pestiään hän on toiminut Velkuan vs. kunnanjohtajana, Lemun kunnanjohtajana, Siilinjärven kunnanjohtajana ja Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymän johtajana.

– Mutanen on vahvasti mukana asiakashankkeissamme ja muun muassa kouluttaa uusia valtuutettuja, konsultoi strategiaprosesseja ja hoitaa erilaisia konsultointihankkeita, kertoo FCG:n talous ja sote -osaamisryhmän johtaja Sami Miettinen FCG:n tiedotteessa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)– Päädyin pitkän harkinnan jälkeen siihen, että valtuustokauden vaihtuessa on luontevinta lopettaa kaupunginjohtajan työt. Nyt odotan innolla asiantuntijatyöhön siirtymistä. Uusilla kunnanvaltuutetuilla on edessään haastava kausi, jossa niin talouden tasapainottaminen kuin tuleva sote-uudistus vaativat isoja päätöksiä, Mutanen sanoo.