Juha Rehula on toiminut ministerinä kolmessa hallituksessa. (Kuva: Valtioneuvoston kanslia / Laura Kotila)

Keskustan kansanedustajana pitkään toiminut Juha Rehula aloittaa 7. elokuuta Padasjoen kunnanjohtajana. Pesti on yhden vuoden mittainen.

Padasjoki jäi vaille kunnanjohtajaa, kun elokuussa 2022 tehtävässä aloittanut Kati Yrttiaho irtisanoutui kesäkuussa luottamuspulan vuoksi.

Juha Rehula on ollut keskustan kansanedustajana vuosina 1996–2019 ja toiminut ministerinä kolmessa hallituksessa: hän oli sosiaali- ja terveysministeri Vanhasen toisessa hallituksessa 2010 ja Kiviniemen hallituksessa 2010–2011 sekä perhe- ja peruspalveluministeri Sipilän hallituksessa 2015–2017. Hän yritti kevään vaaleissa paluuta eduskuntaan ja sai Hämeen vaalipiirissä 2632 ääntä, mutta äänet riittivät vain varapaikkaan.

Rehula on kunnallistutkinnon suorittanut sosionomi Tampereen yliopistosta. Hän toimi Pukkilassa vs. ja ma. kunnanjohtajana 2020–2021. Hän on työskennellyt myös Valkealan vs. kunnankamreerina, Pukkilan vs. kunnansihteerinä ja Padasjoen hallintojohtajana.

MainosPadasjoen kunnanhallitus valitsi Rehulan määräaikaiseksi kunnanjohtajaksi 10. heinäkuuta lukemin 4–3. Vähemmistöön jääneet kannattivat muun muassa Muonion kunnanjohtajana toimineen Lasse Peltosen valintaa.