Juupajoki on 1800 asukkaan kunta Pirkanmaalla. (Kuva: Juupajoen kunta)

Juupajoen kunnanjohtajakisan kärkinimet Riku Siren ja Lasse Peltonen ovat Oriveden Sanomien järjestämässä avoimessa ehdokashaastattelussa torstaina 4. toukokuuta kello 17 Juupajoen valtuustosalissa. Heitä haastattelee päätoimittaja Jaana Ala-Lahti.

Ehdokashaastattelu striimataan suorana lähetyksenä osoitteessa www.orivedensanomat.fi. Yleisö voi esittää tilaisuudessa kysymyksiä, ja niitä voi lähettää myös etukäteen Oriveden Sanomien nettisivujen kautta.

Hallintotieteiden maisteri Riku Siren on konsultti ja väitöskirjatutkija. Hän on työskennellyt muun muassa valmistelukokonaisuuden johtajana Pirkanmaan hyvinvointialueella ja sote-uudistuksen kehittämispäällikkönä Pirkanmaan liitossa. Helmikuusta 2007 joulukuuhun 2008 hän toimi Vampulan vs. kunnanjohtajana.

Lasse Peltonen on kasvatustieteiden maisteri ja palvelukoti Ruskorinteen toiminnanjohtaja. Hän toimi Muonion kunnanjohtajana 2017–2019. Sitä ennen hän työskenteli pitkään luokanopettajana Lahdessa. Peltonen muistetaan myös entisenä pääsarjatason jalkapalloilijana.

MainosJuupajoen kunnanjohtajan virkaa tavoitteli 15 hakijaa ja yksi suostumuksensa antanut. Paikka tuli haettavaksi, kun elokuussa 2018 kunnanjohtajaksi valittu Jyri Lammela irtisanoutui marraskuussa 2022. Tällä hetkellä vt. kunnanjohtajana toimii hyvinvointijohtaja Anne Tuovila.