Helsingin kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että sosiaali- ja terveysviraston virastopäälliköksi valitaan Hannu Juvonen.

Esitys syntyi kaupunginhallituksen kokouksessa 1. joulukuuta äänin 10–5. Valtuusto päättää valinnasta 10. joulukuuta.

Juvosta äänestivät SDP:n Jorma Bergholm, Osku Pajamäki ja Karin Taipale, kokoomuksen Juha Hakola, Arja Karhuvaara, Lasse Männistö, Tatu Rauhamäki ja Laura Rissanen sekä vihreiden Otso Kivekäs ja Hannu Oskala. Juha Jolkkosen takana olivat perussuomalaisten Nina Huru, vihreiden Tuuli Kousa ja Tuomas Rantanen,  vasemmistoliiton Sirpa Puhakka ja RKP:n Marcus Rantala.

Juvonen on koulutukseltaan lääketieteen lisensiaatti ja psykiatrian erikoislääkäri. Hän on toiminut sosiaali- ja terveysviraston terveys- ja päihdepalvelut -osaston osastopäällikkönä vuoden 2013 alusta ja vs. virastopäällikkönä 28. heinäkuuta 2014 alkaen. Hän on ollut myös Itä-Savon sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärinä ja erikoissairaanhoidon toimialajohtajana, Korona Invest Oy:n sjoitusjohtajana ja Pfeizer Oy:n yhteiskuntasuhde- ja viestintäjohtajana.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Sosiaali- ja terveyslautakunta oli lausunnossaan esittänyt äänin 7–6 Juha Jolkkosen valintaa. Jolkkonen on koulutukseltaan lääketieteen lisensiaatti ja geriatrian erikoislääkäri. Hän on toiminut sosiaali- ja terveysviraston sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelut -osaston osastopäällikkönä vuoden 2013 alusta lähtien.

Aiempi virastopäällikkö Matti Toivola siirtyi eläkkeelle lokakuun alussa.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*