kuva: Keski-Pohjanmaan liitto
Jyrki Kaiponen on Keski-Pohjanmaan liiton uusi maakuntajohtaja.

Keski-Pohjanmaan maakuntavaltuusto valitsi torstaina maakuntajohtajaksi oikeustieteen maisteri Jyrki Kaiposen. Valinta oli yksimielinen.

Kaiponen, 56, on työskennellyt Keski-Pohjanmaan liiton palveluksessa toukokuun alusta lähtien, jolloin hän aloitti maakunta- ja sote-uudistuksen konsernihallinnon muutosjohtajana. Toukokuun lopusta lähtien hän on hoitanut maakuntajohtajan tehtäviä ensin viransijaisena, sittemmin virkaa tekevänä.

Aiemmin Kaiponen työskenteli parin vuoden ajan kokkolalaisessa asianajotoimistossa. Kaiposella on myös upseerin ja yleisesikuntaupseerin tutkinnot ja takanaan pitkä ura puolustusvoimien palveluksessa.

– Puolustushallinnossa työskentelin useissa strategisen suunnittelun tehtävissä ja juristina olen avustanut useita julkisen hallinnon organisaatioita. Molempien alojen koulutuksesta ja kokemuksesta on ollut suuresti hyötyä nykyisissä tehtävissäni, Kaiponen sanoo.

MainosKeski-Pohjanmaan liitto on ollut työ- ja elinkeinoministeriön tarkkailussa EU-hankkeiden kirjauksissa olevien puutteiden johdosta, ja se on menettänyt hankerahojen myöntövaltuudet.

– Olemme tehneet 49-kohtaisen suunnitelman toiminnan parantamiseksi ja nyt odotamme TEM:n päätöksiä. TEM on jo palauttanut myöntövaltuuksia kansallisen rahoituksen osalta, Kaiponen kertoo.

Vireillä olevan maakuntauudistuksen takia maakuntajohtajan virka täytettiin määräaikaisesti vuoden 2020 loppuun saakka. Keski-Pohjanmaan maakuntajohtaja edellinen maakuntajohtaja Jukka Ylikarjula irtisanoutui tehtävästään kesäkuussa.