Timo Koiviston kahdeksan vuoden määräaikainen virkakausi Jyväskylän kaupunginjohtajana päättyy huhtikuussa 2023. (Kuva: Petteri Kivimäki)

Jyväskylän valtuusto tekee 21. helmikuuta periaatepäätöksen, johtaako Jyväskylää jatkossakin kaupunginjohtaja vai ottaako kaupunki käyttöön pormestarimallin.

Päätös tehdään, sillä nykyisen kaupunginjohtajan Timo Koiviston kahdeksan vuoden määräaikainen virkakausi päättyy huhtikuussa 2023. Uuden kaupunginjohtajan rekrytointi käynnistyy ensi syksynä, jos kaupunki jatkaa nykyisellä johtamisjärjestelmällä.

Kaupunginhallitus tekee johtamisjärjestelmästä esityksensä valtuustolle ensi maanantaina. Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Jaakko Selinin, kok., pohjaesitys on, että Jyväskylää johtaisi edelleen kaupunginjohtaja.

– Virkajohdon ja poliittisen johdon yhteistyö on sujunut hyvin tällä valtuustokaudella ja myös aiemmilla valtuustokausilla. En ole nähnyt, mitä erityistä lisäarvoa pormestarimalli voisi Jyväskylän johtamiseen tuoda, Selin sanoo.

Mainos– Työnjako poliittisen johdon ja virkajohdon kesken on meillä keskusteltu, käsitelty ja päätetty. Tehtävät on määritelty hallintosäännössä ja kaupunginhallitukseksen päätöksillä, ja tämä kokonaisuus toimii.

Valtuuston periaatepäätös määrittää myös kaupungin muuta johtamisjärjestelmää
hyvinvointialueuudistuksen jälkeen. Jos Jyväskylä jatkaa kaupunginjohtajamallilla, esitys vuoden 2023 alussa aloittavasta organisaatiosta tehdään huhtikuun aikana. Päätökset kaupungin toiminnan organisoinnista tehdään tämän vuoden syksyllä.