Kuva: Pixabay

Uudenmaan maakuntajohtajan valintaa valmisteleva rekrytointiryhmä on päättänyt, että soveltuvuusarviointien jälkeen kaikki kolme kärkihakijaa jatkavat maakuntahallituksen haastatteluihin ja valtuuston kuultaviksi.

Kärkikolmikkoon lukeutuvat Loviisan kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom, Päijät-Hämeen maakuntajohtaja Niina Pautola-Mol ja Karkkilan kaupunginjohtaja Tuija Telén.

– Valintaprosessissa tilanne on hyvä. Syventävät analyysit osoittivat selkeitä eroja kärkihakijoiden persoonissa ja kompetensseissa, valintaryhmän puheenjohtaja Markku Markkula sanoo Uudenmaan liiton tiedotteessa.

Maakuntahallitus haastattelee kärkihakijat 28. elokuuta ja tekee esityksen viran täyttämisestä kokouksessaan 4. syyskuuta. Maakuntavaltuuston poliittiset ryhmät kuulevat kärkihakijoita 7. syyskuuta, ja maakuntavaltuusto valitsee uuden maakuntajohtajan 12. syyskuuta.

MainosOssi Savolaiselle on myönnetty ero maakuntajohtajan virasta eläkkeelle siirtymisen vuoksi 1.1.2024 alkaen. Sitä ennen hän pitää vuosilomansa. Uusi maakuntajohtaja aloittaa työnsä marras–joulukuussa.