Joensuun uuden sivistys- ja hyvinvointijohtajan on määrä aloittaa virassaan syyskuun alussa. (Kuva: Joensuun kaupunki/Lev Karavanov)

Joensuun kaupungin sivistys- ja hyvinvointijohtajan virkaa tavoittelee 18 hakijaa. Hakuaika päättyi 12. huhtikuuta.

Virkaa hakivat muiden muassa Heinäveden kunnanjohtaja Maarika Kasonen ja Siikalatvan kunnanjohtaja Pirre Seppänen. Kasonen on toiminut Heinäveden johdossa vuodesta 2017 ja Seppänen Siikalatvan johdossa vuodesta 2020.

Muut hakijat ovat Heli Aalto Joensuusta, Antti Ikonen Joensuusta, Jonna Iskala Siilinjärveltä, Jari Jumpponen Joensuusta, Jani Kaasinen Joensuusta, Jani Karinkanta Lahdesta, Matti Karttunen Joensuusta, Henri Koivula Joensuusta, Katriina Leppänen Raahesta, Lasse Neuvonen Joensuusta, Satu Niemi Joensuusta, Sanna Rissanen Liperistä, Ari Tervashonka Outokummusta, Miia Turtiainen Joensuusta, Matias Valoaho Tohmajärveltä ja Tero Väänänen Joensuusta.

Sivistys- ja hyvinvointijohtajan valinnasta päättää Joensuun kaupunginvaltuusto. Virka avattiin haettavaksi, kun Riitta Huurinainen ilmoitti eläköitymisestään. Uuden sivistys- ja hyvinvointijohtajan on määrä aloittaa virassaan syyskuun alussa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)